Obavijesti

Sport

Komentari 177

S dva poklona ne bismo dobili ni Gibraltar, a kamoli Portugal..

S dva poklona ne bismo dobili ni Gibraltar, a kamoli Portugal..
6

Posve je svejedno je li za zadnji gol kriv Livaković ili Lovren, s takvim poklon golom i s igračem manje ne može se dobiti ni manje renomiran  protivnik od Portugala

VIDEO

Zlatko Dalić nije ni Jose Mourinho, ni Pep Guardiola, ni sir Alex Ferguson..., ali sve i da je jednako iskusan i kvalitetan trener kao spomenuta trojica, ništa mu to večeras ne bi pomoglo. Čekala ga je bitka protiv višestruko jačeg i moćnijeg neprijatelja, a on se morao boriti s desetkovanim kadrom. Do tri ujutro konzultirao se sa suradnicima, a onda još do zore smišljao kako izboriti pozitivan rezultat, a zna da mu Dioga Jotu mora čuvati Marko Rog, Joãa Felixa Josip Juranović, a da će Cristiano Ronaldo jurišati na Milu Škorića!?

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska na Poljudu

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske na Poljudu 09:58

I nisu momci krivi što su se našli u tim ulogama, a još manje je kriv izbornik Dalić što je ostao s desetkovanom momčadi i što su mu oni bili jedina preostala rješenja.  Tako mu je pao grah, u odlučujućoj utakmici ostao je bez većine važnih igrača, od onih ih finala SP u Rusiji u sastavu je danas imao Dejana Lovrena, Luku Modrića i Ivana Perišića, a od momčadi koja je prije godinu dana na Poljudu pobijedila Mađarske, uz navedenu trojicu, još i golmana Dominika Livakovića.

I u takvom je odnosu snaga Dalić zaigrao na sve ili ništa, teško da bi u normalnim okolnostima u istom trenutku na terenu bili Juranović, Škorić i Rog, pa još uz njih i Bradarić i Pašalić, ali, izvanredne okolnosti traže izvanredna rješenja, a Dalić je na svojoj koži najbolje osjetio kako ne valja igračima mijenjati pozicije. I spomenuta trojka je, baš kao i ostatak momčadi, odgovorila solidnom igrom, sve dok Rog početkom drugog dijela utakmice nije nepotrebno uprskao i neoprezno zaradio dva žuta kartona. Jedan je bio gluplji od drugoga...

Dias zabio dva jedina gola u karijeri i srušio nas! Francuzi nas ostavili u elitnoj skupini...
Dias zabio dva jedina gola u karijeri i srušio nas! Francuzi nas ostavili u elitnoj skupini...

Teško je shvatiti da relativno iskusan igrač, koji toliko dugo čeka svoju šansu, u jednoj ovako važnoj utakmici napravi dvije kardinalne pogreške i ostavi momčad na cjedilu. No kako u ovoj, po svemu posebnoj 2020. godini, sve neobično, tako je neobično i da je Mateo Kovačić zabio dva gola Portugalu, prva dva gola u službenim utakmicama reprezentacije. Često opravdano prozivan i osporavan zbog troga što u dresu reprezentacije ne pruža ni izbliza igre kakve je pružao u dresu Intera, Reala i Chelsea, Kovačić je odigrao jednu od boljih utakmica i svojim je golovima do zadnje minute držao u elitnoj skupini Lige nacija.

Borili su se Vatreni hrabro s igračem manje sve do zadnje minute, no Portugal je prekvalitetna i preiskusna momčad da ne bi iskoristila manjkavosti u redovima Dalićeve momčadi i teško shvatljive poklone. Posve je svejedno je li za zadnji gol kriv Livaković ili Lovren, s takvim poklon golom i s igračem manje ne može se dobiti ni manje renomiran  protivnik od Portugala, koga, usput budi rečeno, Vatreni nikad u povijesti nisu svladali.

Uoči Portugala izbornik Dalić kazao je kako jedva čeka da se Liga nacija završi, i na njegovu i našu sreću je završila i dobro bi bilo razmisliti kako se prema ovom natjecanju postaviti ubuduće. Je li baš uputno rasprodavati ugled i primati svaku utakmicu po 3-4 gola? Na koncu će gorak okus poraza u zadnjim minutama barem malo isprati pobjeda Francuza nad Šveđanima, koja je Vatrene ostavila u elitnoj skupini Lige nacija.

'Alo, sudac?! Pa i s Marjana su vidjeli da je Jota igrao rukom...
'Alo, sudac?! Pa i s Marjana su vidjeli da je Jota igrao rukom...

Teško se večeras ne prisjetiti kako je Poljud izgledao prije godinu dana, kad je Hrvatska u kvalifikacijskom ogledu pobijedila Mađarsku pred krcatim tribinama i u sjajnoj atmosferi. Nikad nećemo saznati kako bi večerašnji susret izgledao da su gledatelji mogli na tribine, no da bi nošeni podrškom navijača Vatreni izgledali puno bolje, u to ne treba ni sumnjati....

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani