Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
54 komentara

'Igra' nam i poraz od Francuza: Navijajte za Island i - Nijemce

I nakon dva poraza zaredom večeras itekako imamo za što igrati: za olimpijske kvalifikacije i revanš za mali milijun poraza koje su nam Francuzi nanijeli u zadnjih desetak godina!

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Macedonia
Foto: ANDREAS GEBERT
54 komentara

Nakon pet uzastopnih pobjeda i one rapsodije protiv Španjolske apetiti navijača otišli su na maksimum. Kiks s Brazilom i poraz od Njemačke stvari su redimenzionirali u oproštaj od medalje tj. sve nas vratili u stvarnost - borbe za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

Pobjeda sve rješava

Što nam večeras od 18:00 treba protiv Francuza da osiguramo OI-kvalifikacije? Najkraće rečeno: barem bod. Uz uvjet da Španjolci ne savladaju Njemačku jer u tom slučaju čekala bi nas borba za sedmo mjesto. A ako pobijedimo onda: sigurno igramo za peto mjesto.

Poraz? Na to smo od Francuza, na žalost, navikli k'o magare na batine, a ako se opet dogodi onda ovisimo o ostalim rezultatima.

Izgubimo li od Tricolora, a Nijemci pobijede Španjolsku i Island Brazilce onda se stvara trokut Hrvatska/Španjolska/Brazil u kojem smo drugi i igramo za poziciju broj 5. Najlošije bi bilo da Brazilci dobiju Island, a Nijemci ne uspiju pobijediti Španjolsku. U toj kombinaciji nas bi poraz od Francuske momentalno poslao kući pa bi Olimpijadu mogli dohvatiti jedino ako bi na sljedećem EP postali europski prvaci ili ako bi nas MOO počastio pozivnicom za Tokio.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Macedonia | Autor: ANDREAS GEBERT Foto: ANDREAS GEBERT

Francuzi su nam 'dužni'

Tradicionalno, Francuze smo znali pobijediti u polufinalima, a redovito i bolno smo od njih gubili u finalnim utakmicama.

Dakle: večeras bi nam pobjeda bez obzira na druge rezultate donijela sigurnu borbu za peto mjesto tj. zajamčene kvalifikacije za OI u Tokiju; bod može značiti isti rasplet, ali vjerojatno u borbi za sedmo mjesto, a poraz nam donosi onu uvijek neveselu poziciju da ovisimo o drugima o tome hoćemo li u borbu za 5. ili 7. mjesto ili, u 'nedajbože raspletu', kući bez osiguranih olimpijskih kvalifikacija.

I nakon dva poraza zaredom večeras itekako imamo za što igrati: za olimpijske kvalifikacije i revanš za mali milijun poraza koje su nam Francuzi nanijeli u zadnjih desetak godina!

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Message