Obavijesti

Sport

Komentari 24

'Sad će svi protivnici strahovati protiv nas! To je najveći uspjeh'

'Sad će svi protivnici strahovati protiv nas! To je najveći uspjeh'

Čula sam se s curama nekoliko puta, ali rekla sam im da se uopće ne nerviram, dapače, da mi ih je tako lijepo gledati. Ono što sam gledala Dansku, igrala je stvarno prelijep rukomet, rekla je Sonja Burić

VIDEO

Pripremili smo se na malo tužnih nota kroz slušalicu jer ipak smo izgubili, i to ne baš bilo kakvu utakmicu jer ostali smo bez finala Europskog prvenstva, kad ono... Sonja Burić (33), nekad Bašić, skoro pa euforična!

- Ma kakva tuga! Ovo je predobro što su napravile naše heroinice. Odigrale su odlično prvenstvo.

POGLEDAJTE VIDEO: Modrić i Duvnjak čestitali rukometašicama

Pokretanje videa...

Modrić i Duvnjak čestitali rukometašicama 01:00

Samo malo, Sonja, ne bismo još posezali za perfektom. Naše cure još nisu gotove, još ga uvijek igraju. Štoviše, u nedjelju i za povijesnu medalju!

- I to je istina. Još nije gotovo iako treba dignuti glavu nakon ovako visokog poraza od Francuske (19-30). Naravno da nam je žao što nećemo u finale, ali.. Ne bih rekla baš da su naše cure bile previše impresionirane jer su dosad pokazale da nisu imale respekta ni za koga. Pobijedile su vrhunske ekipe, svjetske prvakinje uostalom. Dobro, možda su ovaj put osjetile pritisak jer nisu navikle na ovakve utakmice, dok Francuska igra stalno. Mislim da se ipak radilo o pritisku - ukratko će sažeti svoje dojmove naša bivša reprezentativka.

A malo konkretnije?

- Flasterom su nam isključili Ćamilu iz napada. Mi smo previše gurali u sredinu gdje su jake, trebali smo im razvući napad, baš kao što su one radile, s puno križanja, široko, sa šutevima izvana. Sve što je Ćamila šutnula, nekako je ušlo. Promašili smo puno zicera, kontri i primali previše laganih golova iz tranzicije, što dosad na turniru nismo. U drugom poluvremenu ipak je to izgledalo bolje.

A Leynaud je na trenutke kao Omeyer, Zaadi kao Karabatić, Edwige kao Dinart. Pravi francuski "deja vu".

- Istina. I u ženskom rukometu imaju tu silinu, fantastičnu školu rukometa iz koje svake godine izlaze nove igračice. Imaju i odličnu ligu, dok naše cure nemaju iskustva, igraju uglavnom u domaćoj ligi koja nije jaka i to je razlika. Ne treba curama zamjerati ništa, samo neka nastave s tim osmijehom.

repka

Sonja, koja je prije gotovo tri godine završila karijeru jer su leđa bila previše bolna ("zato mi se sve vratilo kroz obitelj i majčinstvo"), prije nekoliko godina igrala je u Francuskoj, prvo u Metzu pa u Nantesu nakon kojeg je, upravo, sve i okončala. Nije to, istina, bilo predugo, ali jest dovoljno da tada upozna kvalitetu i moć dijela Francuskinja.

- Igrala sam u Nantesu s Niakate i Dancette koja je na tribinama. U Metzu, pak, s Glauser i Zaadi za koju bih rekla da je vjerojatno najbolja srednja vanjska trenutno na svijetu. Fizički je vrlo moćna, jako pametna, čak protiv nas nije puno ni igrala. 

Mi koliko god dobro igrali i koliko god bili blizu medalji s ulaskom među četiri najbolje reprezentacije u Europi, Francuska i Norveška još su rang više. Slažete li se?

- Možda i jesu, možda i nisu. Mi smo napravili korak prema tom rangu, podigle naš rukomet, dobile samopouzdanje. Druge su cure vidjele da mogu ući u reprezentaciju. Izborili smo Svjetsko prvenstvo i to da će protivnici sada strahovati protiv nas. To je možda i najveći uspjeh - podvukla je Sonja kojoj možda zbog visokog stupnja trudnoće stres za broncu protiv Danske neće trebati...

- Čula sam se s curama nekoliko puta, ali rekla sam im da se uopće ne nerviram, dapače, da mi ih je tako lijepo gledati. Ono što sam gledala Dansku, igrala je stvarno prelijep rukomet.

A kako bi tek prelijepo bilo da hrvatska bajka u Danskoj završi s broncom...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu