Obavijesti

Sport

Komentari 66

Sad mu je cilj 92: Po prvi put u sezoni zabio samo jedan gol

Sad mu je cilj 92: Po prvi put u sezoni zabio samo jedan gol
1

Gol protiv Valladolida bio mu je 91. u ovoj kalendarskoj godini. Zabio je u sedmoj utakmici u nizu za Barcu. Prvi put u sezoni Messi je u Primeri dao samo jedan gol

VIDEO

Nije želio razgovarati o rekordima. Bilo mu je bitno jedino da pobijedimo za Tita Vilanovu, otkrio je Jordi Roura, Vilanovin pomoćnik i privremeni Barcelonin trener.

Fantastični Argentinac golom Valladolidu postao je sedmi strijelac u klupskoj povijesti koji je zabio na sedam uzastopnih prvenstvenih utakmica za Barcelonu. Prvi put ove sezone u prvenstvenoj utakmici zabio je samo jedan gol, u proteklih šest prvenstvenih utakmica zabio je po dva. Da je Valladolidu zabio još jedan, izjednačio bi se s rekordom napadača Athletic Bilbaa Telma Zare, koji je bio dvostruki strijelac na sedam utakmica zaredom u prvenstvu.

Godina je bila kao iz snova. Jedino žalim što nismo osvojili LP, želio je obraniti naslov u Europi

- Ma dosta o rekordima. Najvažnije je da smo pobijedili - skromno je ponovio Argentinac i nakon ove utakmice.

Od 91 gola, koliko je zabio ove godine, samo 15 je zabio izvan Španjolske. Od toga gotovo polovicu, njih sedam, zabio je za reprezentaciju u Argentini. Švicarskoj je ubacio hat-trick u gostima, a još pet dodao ih je u LP-u.

- Jedino žalim što nismo uspjeli obraniti naslov u Ligi prvaka - priznao je Messi, koji će početkom siječnja iduće godine vjerojatno četvrti put zaredom osvojiti Zlatnu loptu. 

Nije mi do rekorda, najvažnije je sad da se Tito što prije oporavi, pobjedu su posvetili Vilanovi

U 2012. postao je prvi nogometaš u povijesti koji je zabio pet golova na jednoj utakmici LP-a. Zabio ih je 14 lani u Europi, srušivši rekord Ruuda van Nistelrooya star deset godina. 

Za Argentinu je bio strijelac rekordnih 12 puta. U Primeri je čak osam put zabio hat-trick. Ali ni jedan gol nije proslavio kao rođenje sina Thiaga prije nekoliko mjeseci.

- On je moja najdraža ovogodišnja nagrada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju