Obavijesti

Sport

Komentari 0

Modrić zabio, Real imao 4-0 pa se umalo osramotio u Ukrajini

Modrić zabio, Real imao 4-0 pa se umalo osramotio u Ukrajini
14

Real je vodio 4-0 u Ukrajini. Luka Modrić zabio je drugi gol. Šahtar je u 11 minuta zabio gostima tri komada, no madridski klub ipak je izdržao i spasio se blamaže

VIDEO

Real Madrid bio je na korak od blamaže u Ukrajini. Madriđani su vodili 4-0 do 77. minute susreta, a na kraju su morali strepiti za pobjedu. Završilo je 4-3 za Madriđane.

Luka Modrić počeo je akciju za prvi gol i zabio je drugi, a Rafa Benitez izvadio ga je u 62. minuti. Slučajno ili ne, nakon toga je počeo raspad sistema u Realu.

Madridski klub do ove utakmice nije primio niti jedan gol u Ligi prvaka, a u 11 minuta primio je tri komada. Nešto što se ozbiljnim momčadima ne bi smjelo događati.

Luka i Mateo zajedno na terenu

Benitez je od prve minute na travnjak poslao hrvatski dvojac. Upravo su Luka i Mateo zaslužni za prvu opasnu akciju na utakmici. Namjestili su zicer Cristianu Ronaldu već u 2. minuti. Kovačić je napravio veći dio posla i predao Modriću koji sjajno pronalazi Portugalca, no njegov udarac odlazi preko gola.

I to je bilo sve do 18 minute utakmice. Modrić je sjajnom loptom pronašao Garetha Balea na lijevoj strani, golman Šahtara nepotrebno izlazi s gola, Velšanin prebacuje do Ronalda koji glavom zabija za vodstvo Reala. U tom je trenutku PSG kod Malmöa već vodio 2-0, a Šahtar je čekao kiks Parižana. Vijesti iz Švedske vjerojatno su stigle i do igrača Šahtara u poluvremenu. Šanse za prolazak sad su im bile samo teorija. 

Pred kraj prvog dijela Ukrajinci su pritisnuli, ali Real je s 1-0 otišao na odmor. Loša vijest za Rafu Beniteza je ozljeda Varanea koji je morao van u ranom dijelu utakmice. Benitez je zbog ozljeda u pet utakmica u Ligi prvaka ove sezone triput morao mijenjati igrača u prvom poluvremenu. Modrić i Kovačić odigrali su vrlo dobrih 45 minuta.

Modrić zabio pa izašao

Real je u dvije minute potopio Šahtar u drugom dijelu. Prvo je Luka Modrić zabio za 2-0 u 50. minuti na asistenciju Cristiana Ronalda. Modriću je to bio prvi gol ove sezone i prvi gol u Ligi prvaka nakon dvije godine. 

Ukupno je Luka zabio četiri gola u 41 utakmici u Ligi prvaka. Dani Carvajal je u 52. minuti nakon minijature u šesnaestercu i guranja kroz noge braniču prekrasno pogodio lijevom nogom u suprotan kut. 

Benitez je izvadio Luku Modrića u 62. minuti. Naš je igrač bio jedan od boljih na terenu. U tih nešto više od sat vremena povezivao je igru Reala, počeo akciju za prvi i zabio drugi gol.

Umalo blamaža Reala

Ronaldo je pogodio drugi put u 70. minuti. No nakon Lukinog izlaska, Real kao da je stao. Prvo je Šahtar zabio u 77. minuti. Casemiro je srušio Taisona u šesnaestercu, a Teixeira je zabio Realu za 1-4. Madridskoj momčadi to je bio prvi primljeni gol u Ligi prvaka ove sezone. Činilo se kako je to počasni gol, no...

Ubrzo je stigao i drugi. Dentinho je zabio u 83. minuti. Ok, nema panike. Ali u 88. nakon drugog gola Teixeire polako se palio alarm za uzbunu. Real je primio tri gola u 11 minuta, a do ove utakmice u Ligi prvaka nije primio niti jedan! Gosti su sačuvali obraz i na kraju slavili u Ukrajini. No podatak da je Real u dvije utakmice primio sedam golova neće najbolje sjesti onima koji brane Benitezov ostanak na klupi...

Paris Saint-Germain bio je uvjerljiv. Parižani su u drugoj utakmici skupine slavili na gostovanju kod Malmöa 5-0 i također su izborili osminu finala Lige prvaka. Šahtar i Malmö borit će se za treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Liga prvaka, skupina A:

  • Šahtar - Real Madrid 3-4 (Teixeira 77 (p), 88, Dentinho 83 / Ronaldo 18, 70, Modrić 50, Carvajal 52)
  • Malmö - PSG 0-5 (Rabiot 3, Di Maria 14, 68, Ibrahimović 50, Lucas 82)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija