Obavijesti

Sport

Komentari 22

Said: Uhvatio sam ga na krivoj nozi, mogao je i bolje reagirati

Said: Uhvatio sam ga na krivoj nozi, mogao je i bolje reagirati
1

Dug je put bio od ozljede do prvog službenog gola, još i duži nego što sam očekivao, rekao je nakon svog prvog gola u dresu Hajduka mađarski napadač Futacs

VIDEO

Rezultat dovolno govori sam za sebe. Kad smo dali drugi gol, opustili smo se, rekao je Marijan Pušnik nakon velike pobjede Hajduka protiv Slaven Belupa (4-0).

Imate slatke brige, zabijaju svi napadači.

- Netko treba obraniti, skočiti i dodati, vezni red i obrana odradili su lavovski dio posla, ovo je pobjeda cijele momčadi. U ritmu od dvije utakmice tjedno nema puno prostora za trening, sada radimo više i jače, noge su teške, ali bit će bolje.

Možete li se uključiti u borbu za vrh ljestvice?

- Nakon odigrane prve četvrtine prvenstva, fale mi dva boda iz Zaprešića. Tu smo gdje jesmo, to što smo prosuli nema veze. Pred nama je sada Jalžabet, a kup je uvijek opasan zbog iznenađenja. No mi idemo na pobjedu.

Željko Kopić nije mogao biti zadovoljan gostovanjem na Poljudu.

- Hajduk je kaznio sve naše pogreške, ovo nam je četvrti poraz u nizu, momčad je zbog svega destabilizirana i nije nam lako, kako meni kao treneru, tako i momčadi, ali dat ćemo sve od sebe da se izvučemo iz ove situacije.

Imao je i Belupo svoje šanse, no nije ih iskoristio.

- Izgledali smo jako dobro, Hajduku nismo dozvolili baš ništa, dobili smo gol nakon grube pogreške. Goran je kvalitetan golman, ali je imao dugu pauzi i nije stabilan, kao i neki igrači koji su tek došli. Drugi gol smo primili isto tako nespretno i to je odvelo utakmicu u krivom smjeru. Teško je kad momčad igra dobro, a sve što se treba okrenuti, okrene se na krivu stranu. Moramo napraviti sve da okrenemo stvari na bolje, da opet profunkcioniramo kao na kraju prošle sezone.

Opterećuje li vas neugodna tradicija od 28 utakmica bez pobjede na Poljudu?

- Ja kao trener vjerujem u znanje i rad, a ne u tradiciju. Tradicija ne dobiva utakmicu, niti smo je mi izgubili zbog tradicije, nego zbog naših grubih pogreški.

Nakon prvog od četiri dijela prvenstva stvorila se razlika između gornjeg i donjeg dijela, je li to realno stanje?

- Realno, Dinamo i Rijeka su kvalitetom gore, Hajduk isto tako, Osijek je napravio iskorak, a mi smo krenuli ispočetka... Kad se sve zboroji i oduzme, ovo je realna slika. Kao trener i ostali koji su u donjem dijelu ljestvice imamo želju da to bude bolje, ali to u ovom trenuntku nije realno - kaže Kopić.

Junak susreta Ahmed Said zabio je dva gola i pokrenuo uspavani Hajduk do visoke pobjede.

- Ušli smo malo lošije u utakmicu, ali nakon prvog gola smo zaigrali bolje, posebno u drugom poluvremenu. Uhvatio sam golmana na krivoj nozi, mogao je i bolje reagirati, ali to nije moj problem. Postigao sam sličan gol kao u Tel Avivu, sretan sam zbog gola, ali još i više zbog tri boda, što nas ostavlja u utrci u prvenstvu.

I ostali napadači bili su raspoloženi.

- Sretan sam što su zabili golove čak tri napadača, uz mene i Futacs i Erceg. Nadam se da će zabijati i Franck, i Niksi, i Tudor u narednim susretima. Nekad treba imati i sreće, protiv Intera je nismo imali, nije nam sviran ni penal na Bašiću - rekao je Said, a Ante Erceg dodao:

- Belupo je dobra momčad, uzeli su bod Dinamu, ali mi smo bili strpljivi, gol ih je otvorio a onda je bilo puno lakše. Za nas je ova pobjeda važna jer se želimo priključiti vrhu ljestvice.

Postigli ste već pet golova u maloj minutaži.

- Momčad je odlična, stvarno uživam igrati s njima, sjajno se osjećam i to je rezultat dobrih igara i golova. Nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Futacs je postigao prvi gol u službenim utakmicama za Hajduk.

- Dug je put bio od ozljede do prvog službenog gola, još i duži nego što sam očekivao. Nadam se da je ovo dobar start, jer se nije lako vratiti. Fizičiki sam zdrav, no zbog straha više se oslanjam na zdravu nogu, a onda se dogodi poneka sitnija ozljeda koja mi remeti ritam. Nadam se da će ti problemi uskoro proći i da ću biti zdrav i da ću igrati u kontinuitetu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...