Obavijesti

Sport

Komentari 16

Sam Allardyce: U Kaliniću smo dobili pravog strijelca

Sam Allardyce: U Kaliniću smo dobili pravog strijelca
1

Trener Blackburn Roversa oduševljen je što je u klub uspio dovesti bivšeg napadača Hajduka te se nada da će se Kalinić brzo priviknuti na ligu

VIDEO

Nikoli Kaliniću ovih je dana stigla potvrda koja prethodi radnoj dozvoli za igranje u Engleskoj, a trener Blackburna Sam Allardyce uvjeren je da je dobio vrhunskog napadača.
- Nikola je istinski golgeter. Uvijek, ali baš uvijek gleda kako zabiti. Ima 21 godinu i pogledate li statistiku iz njegove dosadašnje karijere, vidjet ćete da je redovito zabijao u svim dobnim kategorijama. Iako je mlad, u Hajduku je bio najbolji strijelac momčadi u dvije posljednje sezone - kaže Big Sam o Kaliniću za službene klupske stranice.
Nikola zbog nespremnosti još nije trenirao s novim suigračima. U Roverse je došao ozlijeđen te je radio prema posebnom programu, no iskusnog Allardycea to nije zabrinulo.
- Ubrzo ćete vidjeti koliko je ubojit. Pa on zabija gol u svakoj drugoj utakmici. Čak i više, u 59 utakmica zabio je 32 gola. Sve što mi moramo napraviti je tu formu prenijeti na Premiership. To je najteža liga na svijetu i vjerojatno će biti teško. No dobili smo igrača s 'nosom' za gol i sad je sve na nama. Moramo ga što prije pripremiti fizički i psihički za Premier ligu te se nadamo da će njegov talent što prije zasjati i na Otoku - pun je hvale Allardyce.
Bez obzira na velika očekivanja struke Roversa, Kalinić neće zaigrati u prvom kolu Premiershipa protiv moćnog Manchester Cityja. Radna dozvola još nije došla u klub, a vjerojatno niti neće do vikenda. No bez obzira na to, Sam ga ionako ne bi još gurao u vatru.
- Neće igrati još nekoliko tjedana. Nije uopće trenirao u Hajduku ove sezone, a to je i jedan od razloga zašto smo ga dobili tako nevjerojatno jeftino. Ugovor mu je bio pri kraju pa smo splitskom klubu platili ne tako velik iznos. Da je bio pod dugogodišnjim ugovorom, ne bismo si ga mogli priuštiti. Ovako smo odlično trgovali i dobili igrača koji će se još razvijati - završio je trener o Nikoli Kaliniću, koji će Hajdukovu 'devetku' zamijeniti Blackburnovim dresom s brojem 22.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović