Obavijesti

Sport

Komentari 4

Samardžić osvojila broncu na Euru i oborila hrvatski rekord

Samardžić osvojila broncu na Euru i oborila hrvatski rekord
2

Matea Samardžić bila je treća na 200 metara leđno. Mlada Splićanka osvojila je tek četvrtu medalju za hrvatsko žensko plivanje na europskim prvenstvima

VIDEO

Hrvatska plivačica Matea Samardžić ostvarila je veliki uspjeh osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Londonu na 200 metara leđno s novim hrvatskim rekordom 2:09.24.

Mlada 21-godišnja Splićanka je osvojila tek četvrtu medalju za hrvatsko žensko plivanje na europskim prvenstvima u 50m bazenima nakon što je prve tri medalje osvojila Sanja Jovanović. I to broncu u Madridu 2004. na 200m leđno, broncu u Eindhovenu 2008. na 50 m leđno i srebro u Debrecenu 2012. u istoj disciplini.

Bila je to ujedno i 16. medalja hrvatskih plivača osvojena na europskim prvenstvima nakon što je Miloš Milošević u Sheffieldu 1993. godine osvojio broncu, prvo hrvatsko odličje. 

Samardžić je osvojila treće mjesto s novim osobnim i hrvatskim rekordom popravivši dosadašnji rekord iz veljače ove godine za 49 stotinki sekunde.

Matea je u polufinalu imala drugi rezultat (2:09.87) ostavivši iza sebe fenomenalnu Mađaricu Katinka Hosszu, koja u svojoj kolekciji ima 15 zlatnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava.

Najbrža u polufinalu bila je Ukrajinka Darina Zevina (2:08.66). Međutim iskusna Mađarica Hosszu je u finalu pobijedila s rezultatom 2:07.01, dok je Ukrajinka Zevina bila druga s vremenom 2:07.48.

REZULTATI:

1.  Katinka Hosszu (Mađ)           2:07.01 
2.  Darina Zevina (Ukr)               2:07.48 
3.  MATEA SAMARDŽIĆ (HRV)   2:09.24 
4.  Kata Burian (Mađ)                 2:10.17 
5.  Simona Baumrtova (Češ)      2:10.57 
6.  Eyglo Gustafsdottir (Isl)        2:11.03 
7.  Zuelal Zeren (Tur)                 2:11.91 
8.  Alicja Tchorz (Polj)                2:13.48

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju