Obavijesti

Sport

Komentari 57

Sammir: 'Živim u luksuzu, a sam nosim torbe na trening'

Sammir: 'Živim u luksuzu, a sam nosim torbe na trening'
1

SAMMIROVA RAZGLEDNICA Stanujem na posljednjem, 29. katu nebodera, imam jacuzzi i saunu, problem je jedino promet, Kinezi katastrofalno voze, priča Sammir

VIDEO

Kad sam došao na prvi trening, shvatio sam da u Kini uopće nemaju oružara, odnosno ekonoma. Iskreno, bio sam šokiran. Samo su mi dali torbu sa stvarima za trening i utakmicu i rekli: ‘Nosi’, rekao je Sammir (27).

Bio je to prvi dojam hrvatskog Brazilca kad je došao u novi klub, u drukčiju kulturu. U prvoj utakmici nakon dolaska iz Getafea, protiv Kouassijeva Shanghaija, počeo je na klupi, no nakon što je njegov Jiangsu Sainty u prvom poluvremenu gubio 2-1, trener ga je morao ubaciti. I njegova momčad je konačno počela nešto igrati.

- Da, prvo poluvrijeme smo bili baš loši, ali kad sam ušao, to je izgledalo bolje. Stvorili smo brdo prilika, no nismo mogli zabiti. Nisam se još priviknuo... Iako, ima jako dobrih igrača, neki bi mogli sutra u HNL. I bili bi među boljima - kaže Sammir.

Čim je sletio u Kinu, na aerodromu ga je dočekala gomila navijača. Svi su došli vidjeti najveću zvijezdu kluba. Pozdravio se Sammir sa svima, slikao, podijelio autograme i krenuo srediti smještaj.

- Pokazali su mi neboder, pet minuta od stadiona. E, pravi raj. Ima 29 katova, a ja sam, naravno, uzeo stan na posljednjem. Uh, kakav je to pogled! Apartman ima 250 četvornih metara. Na raspolaganju su mi jacuzzi, teretana, sauna... - rekao je donedavni hrvatski reprezentativac.

Grad Nanjing je, kaže Sammir, vrlo sličan Dubaiju.

- Grad ima malo manje od 7,5 milijuna stanovnika, no to ovdje i nije posebno veliko, tek je 13. po veličini u Kini. Zasad nisam primijetio nekakvu veliku gužvu u prometu. Ali jesam da su Kinezi jako loši vozači. Prvo, spori su kao puževi, a drugo, ti ljudi uopće ne gledaju gdje voze! Samo prolaze, prestrojavaju se... Užas - govori Sammir.

Za razliku od Vile Tine, karantene u koju je odlazio dok je bio u Dinamu, u Kini je to ipak “malo” luksuznije. Klupski hotel, naime, izgleda kao Eiffelov toranj.

- Strašan je, zaista impresivna građevina. To je karantena u koju idemo uoči utakmice. Nisam dugo tako nešto vidio. Inače, što se tiče hrane, nije problem, imaju sve kao i u Europi. Čak im je i omjer eura i lokalne valute isti kao u Hrvatskoj. Za jedan euro dobijete sedam yuana. I nije uopće skupo. Cijene su iste kao u Hrvatskoj, čak i niže u restoranima - završio je zadovoljni Sammir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao