Obavijesti

Sport

Komentari 31

Samo tri poraza u 23 godine! Vatreni doma ne gube tek tako

Samo tri poraza u 23 godine! Vatreni doma ne gube tek tako
2

Uz tri poraza u domaćim susretima kvalifikacija za europska i svjetska prvenstva, imamo i 40 pobjeda te 15 remija. Odlična je to bilanca ‘kockastih’ koju, nadamo se, neće poremetiti Ukrajina

VIDEO

Slaven Bilić i Igor Štimac jedini su hrvatski izbornici koji su gubili domaće kvalifikacijske utakmice. Super Slav je izgubio jednu, a Štico dvije. Pao je Bilić protiv Engleza, Štimac protiv Škota i Belgijaca.

Bila su to jedina tri poraza Hrvatske u 58 kvalifikacijskih utakmica koje smo igrali na domaćem terenu. Tu računamo i utakmice u kvalifikacijama za europska i svjetska prvenstva. Prvu smo odigrali u listopadu 1994. godine.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:18

Mandžin prvijenac

Tad je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pala Litva. U kvalifikacijama za europska prvenstva nismo izgubili niti jednu od 31 utakmice. Sve što smo gubili, gubili smo u kvalifikacijama za svjetska prvenstva. Ukupno u domaćim utakmicama kvalifikacija imamo 40 pobjeda, 15 remija i tri spomenuta poraza. Prvi je došao u rujnu 2008. godine.

Tad nas je u Maksimiru “pomela” Engleska, koju je s klupe vodio Fabio Capello.

Poveli su Englezi, a onda je početkom drugog poluvremena crveni karton dobio Robert Kovač. Nakon toga smo se raspali, izgubili smo 4-1, hat-trickom nas je uništio Theo Walcott.

Tu je utakmicu po dobrom od naših igrača zapamtio samo Mario Mandžukić. On je te maksimirske večeri zabio prvijenac u dresu reprezentacije. I druga smo dva poraza doživjeli na istom stadionu.

Uništio nas Lukaku

Oba u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Zbog toga smo na kraju morali u playoff. Snodgrass je u lipnju 2013. godine zabio za pobjedu Škotske 1-0, a u listopadu je Lukaku zabio oba gola za Belgiju, koja nas je dobila 2-1. Igor Štimac ušao je u povijest kao prvi hrvatski izbornik s dva domaća poraza u kvalifikacijama.

Bile su to dvije očajne hrvatske predstave. Nakon toga smo se vratili domaćim uspjesima. Ponovno smo doma nepobjedivi, što je dodatni razlog za optimizam uoči večerašnjeg sraza s Ukrajincima. Odličnu bilancu u domaćim utakmicama imamo i u ožujku. Kod kuće smo odigrali osam utakmica, sedam smo dobili, u jednoj smo remizirali.

Ukrajina je u Maksimiru već padala u ožujku, i to 1995. godine u kvalifikacijama za Euro u Engleskoj. Pobijedili smo 4-0, Šuker je zabio dva, po jedan su dodali Boban i Prosinečki.

I s Ukrajincima imamo dobra iskustva u domaćim utakmicama. Na Anti Čačiću i njegovim igračima je da večeras nastave pozitivan niz. Napokon će imati ono što im je nedostajalo u posljednje dvije godine, veliku podršku s tribina. U Maksimiru se očekuje 30-ak tisuća gledatelja. Bit će to sjajna kulisa za naše zvijezde Modrića, Mandžukića i Rakitića.

Prava atmosfera

- Teško je igrati kad je sablasna tišina, kad čujete svaki šapat, svaku riječ, udarac lopte. Neka naši navijači naprave feštu, navijaju, a mi ćemo im se odužiti izgaranjem na terenu i pobjedom - rekao je Ivan Rakitić.

I njega su, kao i ostale naše igrače, posljednjih dana svi zvali i pitali za ulaznice. Ponovno se vratila ona prava atmosfera. Samo da sve večeras bude u redu i da nastavimo svoj sjajni niz na domaćem terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome