Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Samo u Đakovu bez gledanja utakmica na terasama kafića

U Đakovu je odjeknula vijest o striktnom provođenju Zakona o buci, koji ne dozvoljava vlasnicima kafića da na terase postavljaju televizore, što bi značilo da je zabranjeno i navijanje za 'vatrene'

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
7 komentara

U Đakovu bijesne vlasnici ugostiteljskih objekata zbog najavljenog striktnog provođenja Zakona o buci po kojem je vlasnicima kafića zabranjeno postavljati televizore na terase te su dužni osigurati da se nakon 23 sata ne čuje nikakva buka van objekta.

Budući da Svjetsko nogometno prvenstvo počinje sutra, a Hrvatska prvu utakmicu igra već u subotu protiv Nigerije, vlasnici kafića su u panici. Sve je izglednije kako će Đakovo biti jedini grad u Lijepoj našoj gdje građani neće moći pratiti i navijati za 'vatrene' na otvorenom, piše Glas Slavonije.

- Održan je sastanak sa sanitarnom inspektoricom zaduženom za ovu problematiku i mogu reći da se poduzima sve što se može kako bi se riješio ovaj problem. Zakon o buci predviđa da jedinica lokalne samouprave može donijeti odluku o promjeni, a donijeti ju može Gradsko vijeće - rekao je o problemu gradonačelnik Marin Mandarić.

Oglasila se i predsjednica Ceha ugostitelja Nada Prskalo Ališić u ime Udruženja obrtnika Đakovo:

- Prema Službenom glasniku Grada Đakova iz 2015. godine, vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su osigurati da se nakon 23 sata glazba ne čuje izvan prostora objekta, kao i spriječiti stvaranje buke u ugostiteljskom objektu i ispred njega - priznala je Prskalo Ališić pitajući se, u ime svih ugostitelja grada Đakova, može li Grad donijeti odluku o promjeni u posebnim prigodama.

Hoće li Đakovo biti jedini hrvatski grad na čijim se ulicama neće moći vidjeti navijačka euforija, ostaje nam za vidjeti.

Naši partneri pišu
Message