Obavijesti

Sport

Komentari 22

Janjetina, karte i vino: Rtina je probdjela cijelu noć zbog Stipe

Janjetina, karte i vino: Rtina je probdjela cijelu noć zbog Stipe
1

PORUKA Mama, volim te, sretan ti Majčin dan. Najbolja si, rekao je Stipe Miočić nakon što je pobijedio Juniora Dos Santosa i obranio naslov prvaka teške kategorije u UFC-u

VIDEO

Pečena janjetina, domaće vino, hrvatske zastave ispod televizije i pjesma cijelu noć. Do osam ujutro. Tako se pratio meč Stipe Miočića u Rtini, mjestu od 500-injak ljudi, u kojem je rođen Šime, Stipin djed. 

Na samom kraju Dalmacije, ondje gdje Paški most spaja Pag s kopnom, a bura ruši sve pred sobom, smjestila se Rtina, danas najponosnije mjesto. Stipe Miočić nokautirao je Dos Santosa, obranio UFC pojas, a imat će priliku napraviti korak više, ono što još nikome nije uspjelo. Otkako su u UFC-u uveli pojas 1997. godine, niti jedan teškaški prvak nije ga uspio obraniti više od dvaput zaredom. No kad je Hrvat u pitanju, sve je moguće...

Janje, karte i vino

- Mama, volim te, sretan ti Majčin dan. Najbolja si mama na svijetu - rekao je Stipe nakon borbe.

A borba je kratko trajala, niti jednu cijelu rundu. Šaka u glavu bila je dostatna da Dos Santos ‘zalegne’. Uslijedio je niz Stipinih udaraca, jedan, dva, tri... I pogled prema sucu.

- Nisam htio Santosa nepotrebno ozlijediti, pa sam ga pogledao tražeći da prekine meč - objasnio je Stipe.

A prekid je značio početak slavlja u Rtini i cijeloj Hrvatskoj. 

- Skupili smo se svi u gostionici, ispekli janjca, igrali karte, pjevali i čekali cijelu noć da meč krene. Kad ga je Stipe odalamio, nije bilo kraja sreći, probudilo se cijelo selo - kažu mještani Rtine.

Šime, Stipin djed, u Ameriku je zajedno s braćom Ivom i Dinkom, otišao 60-ih, za njim je otišao i sin Bojan, koji je djetinjstvo proveo u Rtini. Poslije se tata Bojan vratio u Austriju, život mu je namijenio drugu suprugu, a Stipe je ostao u Clevelandu.

Stipe voli boćati

- U Rtini je prvi put bio 2014. godine. Sve nas je oduševio, tako je dobra duša da je to nemoguće prepričati. Otkrio je boćanje, igrali smo cijelu noć. Imao je u planu otići prema Pagu malo u provod, ali ostao je igrati boće. Ima dobru ruku, smiren je i odmjeren, nijednu boću nije promašio - kaže Željko Miočić.

A odmah nakon pobjede Stipe je uzeo mobitel i nazvao mamu. Bio je to vrlo emotivan razgovor. Jedva je zadržao suze.

- Nazvao sam je nakon borbe. Svaki put je nazovem, dobio ili izgubio. Rekla mi je da jako ponosna na mene i rasplakala se. Uh, pokušavam ostati muškarac, nije lako, sve je bilo emotivno - rekao je Stipe, koji je zaradio ozljedu na potkoljenici pa je šepajući napustio oktogon. 

A umalo je predao

- Bilo je grozno i boli me. Ali imao sam dobar plan. Jako dobar.

A plan je bio - što prije završiti borbu. Dos Santos ga je nekoliko puta udario “low kickom” u potkoljenicu. 

- Mislio sam: ‘Čovječe, to je to. Još minuta i gotov je’. A onda me pogodio i ničeg se više ne sjećam - rekao je Dos Santos.

Očigledno je zaboravio otkud je Stipe. Spoj Velebita, mora i bure. A takvi ne padaju. Nakon poraza od Dos Santosa u prosincu 2014. Miočić je nanizao pet pobjeda i to svih pet nokautom. Tko je sljedeći? Stipe kaže: ‘Svejedno’.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome