Obavijesti

Sport

Komentari 0

Šandoru srebro: Ovo je za mog trenera, mamu, tatu i navijače

Šandoru srebro: Ovo je za mog trenera, mamu, tatu i navijače
1

Još mi u kolekciji nedostaje zlato, ali nadam se da ću u narednim godinama i to ostvariti. U nekim trenucima nisam baš dobro osjetio disk, ali atmosfera na stadionu je bila veličanstvena, rekao je Šandor

VIDEO

Hrvatski atletičari s invaliditetom nastavljaju nizati sjajne rezultate na svjetskom prvenstvu u Londonu. Četvrtu medalju za Hrvatsku osvojio je Velimir Šandor koji je u bacanju diska, kategorije F52 atletičara s tetraplegijom osvojio treće mjesto.

Šandor je stigao do bronce bacivši disk 17,95 metara. Član AKOSI Uspona iz Velike Gorice je treće mjesto osvojio i na prošlom svjetskom prvenstvu u Dohi 2015. godine, ali i na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

- Nisam zadovoljan daljinom, no ponekad trebaš i malo sportske sreće, tako da sam došao do svoje pete medalje na velikim natjecanjima - kazao je 31-godišnji Šandor, rodom iz Opatije u Pokupskom. 

Šandor je svoj potencijal nagovijestio 2015. u Sočiju na Svjetskim igrama gdje je osvojio zlato. Potom je koncem iste godine u Dohi na svjetskom prvenstvu bio treći, iduće godine je u Grossetu na europskom prvenstvu osvojio srebro, da bi na POI u Rio de Janeiru ponovo bio treći.

- Još mi u kolekciji nedostaje zlato, ali nadam se da ću u narednim godinama i to ostvariti. U nekim trenucima nisam baš dobro osjetio disk, ali atmosfera na stadionu je bila veličanstvena. Ovu medalju posvećujem svom treneru Ivanu Čengiću, roditeljima i svim onima koji su vjerovali u mene - zaključio je Šandor.

Velimirov uspjeh time je veći, jer je u ponedjeljak doživio nezgodu prilikom povratka s treninga kada je zbog nepažnje vozača kombija prilikom naglog kočenja ispao iz kolica lakše se ozlijedivši. Zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom osvojio je Brazilac Andrea Rocha bacivši disk 23,80 metara, dok je srebro osvojio Latvijac Aigars Apinis s rezultatom 21,95 metara.

Hrvatski atletičari nakon pet dana natjecanja na svom kontu imaju četiri medalje. Mikela Ristoski je osvojila zlato u skoku u dalj, Zoran Talić je u istoj disciplini bio drugi, dok je Ivan Katanušić osvojio broncu u bacanju diska. U srijedu je slobodan dan, a u četvrtak nastupa Kutinčanin Matija Sloup u bacanju kugle za atletičare niskim rastom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani