Sport

Komentari 0

Sara ide po novu medalju: Ušla u finale EP-a za mlađe seniore

Sara ide po novu medalju: Ušla u finale EP-a za mlađe seniore

Kao zagrijavanje za seniorsko Svjetsko prvenstvo u atletici u Londonu, mlađi seniori ovaj tjedan sudjeluju na Europskom prvenstvu U-23 u Poljskoj. Sara Kolak izborila je finale

Troje hrvatskih predstavnika nastupilo je u subotu na Europskom atletskom prvenstvu do 23 godine u poljskom Bydgoszczu, i to u kvalifikacijama, a prema očekivanjima olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak izborila je finale sa hicem od 61,93 metra.

Kvalifikacijska norma je bila 53,50 metara, a Sara Kolak ju je prebacila u drugom pokušaju (61,93m). U prvom pokušaju je namjerno prestupila jer nije bila zadovoljna svojim hicem. Finale je u nedjelju poslijepodne.

U kvalifikacijama muškog diska Martin Marković je osvojio 15. mjesto. Imao je jedan ispravan hitac, u 2. seriji, kada bacio 53,91 metara, a za plasman u finale nedostajalo mu je 59 centimetara.

Paola Borović je u kvalifikacijama skoka u dalj osvojila 19. mjesto sa samo jednim ispravnim skokom 6,14 metara, i to u posljednjoj, trećoj seriji, a za finale je trebalo skočiti deset centimetara više.

Najčitaniji članci