Obavijesti

Sport

Komentari 12

Sarajevsku nogometnu legendu izbacit će na ulicu: Očajan sam

Sarajevsku nogometnu legendu izbacit će na ulicu: Očajan sam

Predragu Pašiću, osvajaču naslova prvaka bivše Jugoslavije sa Sarajevom u sezoni 1984/85., oduzeli su stan i poslovni prostor. "U takvom sam stanju da ne mogu ni govoriti", kaže

VIDEO

Legendarni nogometaš Predrag Pašić (61), koji je u sezoni 1984/85. predvodio Sarajevo do naslova prvaka bivše Jugoslavije, mogao bi biti izbačen na ulicu nakon što je Općinski sud u Sarajevu donio odluku o oduzimanju stana i poslovnoga prostora koji je koristio.

- Ovim rješenjem o izvršenju mi se oduzimaju poslovni prostor i stan u kojem živim sa svojom suprugom, a čija vrijednost ne pokriva izmišljeni dug na ime najamnine za navedeni prostor, koji i nije vlasništvo općine Centar u Sarajevu. Zbog problema oduzetog stadiona ja sam nezaposlen. Moja supruga i ja imali smo nekakav prihod od prostora pa su nam i to oduzeli. Mi smo praktično bez imovine i bez mogućnosti da možemo normalno živjeti - kazao je Pašić, čiju izjavu u srijedu prenose bosanskohercegovački mediji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Korona party u Sarajevu

Pokretanje videa...

01:29

Pašić je dobio stan prije više od 30 godina od bivšeg gradonačelnika Sarajeva Ante Sučića kao zaslužni sportaš, a kao stvarni vlasnik nekretnine u gruntovnim knjigama je naveden jedan pokojni sarajevski Židov.

Općinski sud u Sarajevu, na zahtjev općine Centar, donio je u lipnju ove godine odluku o oduzimanju stana i poslovnoga prostora koji je Pašić godinama koristio. Pašić je rekao da se je sudski spor vodio bez njegova znanja te da mu je uskraćeno pravo obrane, a rješenje o izbacivanju na ulicu dobio je prije nekoliko dana. 

- Ne znam ni što ću, ni kako ću. Ja sam očajan čovjek, u takvom sam stanju da ne mogu ništa ni govoriti - rekao je Pašić.

On je napomenuo kako je sreća što je sud na odmoru tijekom srpnja, pa će se konačno izvršenje vjerojatno dogoditi za mjesec dana.

U sezoni 1984/85., kad je predvodio Sarajevo do naslova prvaka, Pašić je izabran za najboljeg igrača Prve lige bivše Jugoslavije. U dresu Sarajeva igrao je deset godina, a još je igrao i za Stuttgart te München 1860, u kojem je 1988. okončao igračku karijeru. Za reprezentaciju Jugoslavije skupio je deset nastupa.

Za vrijeme opsade Sarajeva (1992.-1995.), kojeg je u okruženju držala vojska Republike Srpske, ostao je u glavnom gradu BiH te je otvorio školu nogometa "Bubamara" u kojoj su trenirala djeca svih nacionalnosti.

O Pašićevoj školi nogometa je 2012. godine bivši napadač Manchester Uniteda Eric Cantona snimio dokumentarni film, koji je emitiran u okviru serijala "Nogometni buntovnici".

Prije nekoliko godina vlasti u glavnom gradu BiH su Pašiću oduzeli lokalni stadion na kojem su trenirala djeca iz njegove škole nogometa, i tada je Pašić otvoreno optužio sarajevske čelnike da mu to čine zato što nije bošnjačke nacionalnosti.

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja