Obavijesti

Sport

Komentari 48

Pala i Turska; Peras: Previše smo griješili, možemo mi bolje

Pala i Turska; Peras: Previše smo griješili, možemo mi bolje
1

Momčad Velimira Perasovića svladala je u Kaunasu Tursku 74-66 (14-17, 23-16, 18-12, 19-21) te tako napravila još jednu odličnu pozivnicu za EP koje starta 5. 9.

VIDEO

Uoči početka Europskog prvenstva košarkaška reprezentacija Hrvatske nastavlja s pripremnim utakmicama u kojima i dalje pobjeđuje. Momčad Velimira Perasovića svladala je u Kaunasu Tursku 74-66 (14-17, 23-16, 18-12, 19-21) te tako napravila još jednu odličnu pozivnicu svima navijačima za veliku podršku od 5. rujna. 

Hrvatska je već po nekakvom običaju lošije startala te prvu četvrtinu izgubila tri razlike, no onda je zaigrala odličnu obranu dok su u napadu vrlo dobri bili Dario Šarić te Bojan Bogdanović. Naša je reprezentacija nekih pet minuta prije kraja imala i najveću prednost, od čak 14 koševa razlike, no onda ponovno uspjela zakomplicirati situaciju i dopustiti turskoj reprezentaciji da dođe do minus sedam. Tada je precizni Bogdanović ipak zadržao prednost na našoj strani, a Hrvatska će na turniru u Litvi sutra igrati i protiv domaćina. Najefikasniji u Hrvatskoj bio je Bogdanović s 25 koševa. Luka Žorić dodao je 11, a Ante Tomić 10, dok su tursku predvodili Mahmutoglu sa 16 te Ilyasova s 15 koševa. 

'Želimo pobjednički mentalitet'

Izbornik Perasović bio je zadovoljan nakon pete pobjede u nizu u pripremnom periodu. 

- U svakom slučaju, uvijek je dobro kad ekipa pobijedi zbog stanja nekakvog mentaliteta kojeg želimo imati, ali sigurno da je utakmica bila lošija od prethodne dvije s Njemačkom. Mislim da je bila loša s obje strane, bilo je puno grešaka, dopustili smo protivniku puno ofenzivnih skokova. Ali na kraju, mislim da naša pobjeda nije u nijednom trenutku dolazila u pitanje, s te strane mogu biti zadovoljan. Obje ekipe su djelovale uspavano, praktički smo igrali bez publike, bilo je malo ljudi i to je možda jedan od razloga što smo i jedni i drugi ušli nekako 'mlitavo' u utakmicu - objasnio je Perasović, zadovoljan činjenicom da je Hrvatska kontrolirala cijelu utakmicu:

'Moderna košarka greške brzo kažnjava'

- U zadnjoj četvrtini smo imali i po trinaest, četrnaest razlike. Očigledno je da smo imali neku čvrstinu koja je neophodna, ali isto tako, nakon što bi došli do neke osjetnije prednosti vrlo brzo bi je prosuli s nekoliko neozbiljnih obrana i neozbiljnih šuteva u napadu. U modernoj košarci se te greške vrlo brzo kažnjavaju. Danas Turci to nisu iskoristili, ali u budućnosti treba puno čvršće i bolje čuvati prednost koju stekneš - rekao je Perasović pa se okrenuo sutrašnjem srazu s Litvom kojeg ćemo pratiti uživo na HRT 4 od 18:30 sati:

Sutra protiv Litve; Peras: Bit će puno teže

Sigurno da će biti puno teža utakmica. Oni će igrati pred punom dvoranom i nama će to biti četvrta utakmica u šest dana. Ekipa koja igra atletsku košarku uz puno fizičkog kontakta i bit će to jedan dobar test za nas - dodao je Perasović.

Podsjetimo, Hrvatska će od 26. do 28. kolovoza još odigrati posljednji pripremni turnir na kojemu će još sudjelovati Izrael, Estonija te BiH. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'