Obavijesti

Sport

Komentari 17

Šarić: Jedini primam plaću, pa svaki put počastim suigrače...

Šarić: Jedini primam plaću, pa svaki put počastim suigrače...
4

PROIGRALI SU U Ciboni se odjednom osjeća strast, zajedništvo kakvog prije nije bilo u momčadi, kaže Dario Šarić, jedini košarkaš Cibone koji je redovito plaćen...

VIDEO

Uvijek se bojim da ću pri doskoku ozlijediti gležanj, pa se drukčije dočekujem. Bivši trener Andrej Tesla još u Zagrebu mi je rekao da bih trebao ići kod specijalaca u Lučko da me nauče padati, nasmijao se Dario Šarić.

Još na kadetskom EP-u u Baru 2010. pao je na kuk, koji mu je poslije znao smetati.

- Kad bih pao na njega, stvarala bi se sukrvica, pa su mi je morali izvlačiti, ali u posljednjih godinu i pol dana nemam nikakvih problema. Doduše, trebao bih nositi štitnik, no nisam naučio igrati s njim, svrbi me - kaže naša mlada košarkaška zvijezda.

Otkako je Cibona ostala okrnjena odlascima, on je postao pravi vođa na parketu. Igra košarku karijere, ima fantastičnu statistiku, a Draženov dom sve je puniji. Što je najbolje, Cibona je počela pobjeđivati, igrati sve borbenije, po uzoru na Darija.

- Svašta se dogodilo u klubu. Ostali smo samo mi, lopte i teren. Osjeća se strast kakve prije nije bilo - smatra Šiši, koji prije ili nakon svakog treninga, te nakon domaćih utakmica, ostaje u dvorani i radi na šutu.

- Dajem cijelog sebe da popravim taj segment igre. Ide nabolje, stalno čekam kad će se ‘otčepiti’ i to se događa u ovom razdoblju. Ali osim na šutu, moram raditi i na tijelu. Ono je košarkašu kao ratniku oružje. Ako ideš u rat s drvenim mačem, teže je nego s pravim kovanim i sa štitom. Lakše ćeš napraviti neke poteze...

Sve ga više stručnjaka hvali, uspoređuju ga s Tonijem Kukočem... 

Prema kojim bi igračima Dario volio oblikovati svoju igru?

- Magic Johnson mi je idol iz djetinjstva, uzeo bih njegov pregled igre. Od Dražena Petrovića bih uzeo šut, kretnje Tonyja Parkera, a Nikša Prkačin imao je izvrsnu leđnu tehniku, koju mi je pokazivao još dok smo zajedno igrali u Zagrebu. Pokušavam od svakog ‘uzeti’ nešto najbolje, to uklopiti i sebe isprofilirati.

U kratkoj karijeri promijenio je dosta trenera, a sad ga vodi Slaven Rimac.

- Ima momke koji su 100 posto ‘unutra’ i to zna koristiti. Ne znam kako bi sve funkcioniralo da smo ostali kompletni, ali zasad ide odlično - kaže Dario, jedini igrač Cibone koji je redovito plaćen.

- I to donosi određeni pritisak. Kad se priča kako nema novca u klubu, ja se ne mogu požaliti, ali nije mi svejedno. Kad idemo na piće, kažu ‘nema veze, Šiši će platiti’, ima malo podbadanja, ali to je sve OK - nasmijao se Šarić, od kojeg se očekuje velika karijera, pa i u NBA ligi.

- Ići ću u NBA tek kad budem spreman, a još nisam. Sigurno neću ići iduće sezone. Teško je reći kad će biti pravo vrijeme. Možda nikad ni ne bude. Nikad ne znaš.

U NBA-u ga zanima odnos najboljih trenera i igrača.

- Volio bih vidjeti kako Phil Jackson postupa s Jordanom ili Bryantom, da njih dvojica razgovaraju, a ja sam s njima, ali da me ne vide - otkrio je Šarić, kojeg sve češće prepoznaju na ulici.

- Je, u Šibeniku me čak znaju u pekari pustiti preko reda, haha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Filip Hrgović - Daniel Dubois, kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois, kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring 1. lipnja protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Njihova borba neće biti za IBF titulu jer je Ukrajinac tražio izuzeće
Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru