Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Saru Zmaj i Thorki odveli do senzacionalnog trijumfa u Riju

DVA KOPLJA Sandra Perković kupila je drugo koplje našoj zlatnoj Sari Kolak. Najdraži joj je bacač veliki Andreas Thorkildsen iz Norveške

Athletics - Women's Javelin Throw Final
Foto: KAI PFAFFENBACH
7 komentara

Sara Kolak u svojim nastupima koristi dva koplja. Jedno se zove Zmaj, a drugo Thorki. Taj joj je darovala naša zlatna Sandra Perković.

- Osvojila je juniorsku broncu, a nije imala svoje koplje. S obzirom na to da joj je Andreas Thorkildsen najdraži bacač, kupila sam joj njegovo koplje, dala napraviti futrolu s natpisom ‘Sara Kolak Croatia’ i nabavila Thorkildsenov potpis. Neka joj bude dodatna motivacija - rekla je Perković.

Ona je na tribinama bila jedna od najžešćih Sarinih navijačica.

- Sara ima ludu glavu, potrebnu za vrhunske rezultate. Jaka je poput mene, bit će uspješna kao i ja. Veliki je radnik, malo je luda, na svoju stranu. Krenula je u rukomet jer joj je mama rukometašica, ali se brzo zaljubila u koplje - rekla je Sandra Perković.

Naša je Sara jedna od najljepših priča Olimpijskih igara u Riju, a isto tako jedna od najvećih senzacija Igara.

Etiopljanka Almaz Ayana postavila je novi svjetski rekord na 10.000 metara. Oborila je prijašnji rekord za gotovo 15 sekundi. Ona je u ženskoj konkurenciji, uz Saru Kolak, najbolja atletska priča Rija.

- Sara će srušiti svjetski rekord, ne znate kakav dijamant imate - izjavio je nakon finala njezin trener Andrej Hajnšek.

Svjetski rekod u bacanju koplja drži Čehinja Barbora Špotakova, dvostruka olimpijska pobjednica, koja je sad u Riju završila treća. Ona je u Stuttgartu 2008. bacila 72,28 metara.

Prijašnji je svjetski rekod u bacanju koplja za žene oborila Petre Felke iz Istočne Njemačke, koja je bacila čak 80 metara. No taj je rekord važio do 1999., do novog propisa. Težište koplja je tada pomaknuto prema naprijed. To je omogućilo da koplje uvijek pada na vrh i da kraće leti.

 

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message