Obavijesti

Sport

Komentari 0

Saudijci ugostili Kustića: Hrvati, divimo se vašim uspjesima i presretni smo što smo partneri

Saudijci ugostili Kustića: Hrvati, divimo  se vašim uspjesima i presretni smo što smo partneri

Čelnici saudijskog saveza ugostili su predsjednika HNS-a Marijana Kustića i dogovorili suradnju u područjima razvoja mladih igrača, trenerske i sudačke struke, kao i nogometne infrastrukture

VIDEO

Predsjednika Kustića ugostilo je najviše rukovodstvo SAFF-a: predsjednik saveza i član Fifinog Vijeća, Yasser Al Misehal, glavni tajnik Ibrahim Al Kassim, te suradnici, viši savjetnik Hicham El Amrani i Frederic Nkeuna iz odjela međunarodnih odnosa.

Visoka delegacija Saudijaca ima izrazito visoko mišljenje o Hrvatskoj, toliko da su dogovorili suradnju.

- Hrvatska je jedna od elitnih nogometnih nacija svijeta, a hrvatska reprezentacija privukla je pažnju svjetske javnosti prije četiri godine, plasmanom u finale Svjetskog prvenstva, te u Dohi osvojivši treće mjesto. Njihovi nastupi zauvijek će biti zapisan u povijesnim knjigama - rekao je rekao je Al Misehal.

Predsjednici dvaju saveza razgovarali su o dosadašnjoj suradnji, koja je uspostavljena potpisivanjem sporazuma, a na temelju kojeg su već organizirane zajedničke aktivnosti poput sudjelovanja saudijskih selekcija mlađih uzrasta na turnirima u Hrvatskoj.

Čelni ljudi HNS-a i SAFF-a razgovarali su o daljnjoj suradnji u područjima razvoja mladih igrača, trenerske i sudačke struke, kao i nogometne infrastrukture koja je vrlo važna tema u obje zemlje. Predsjednik Kustić čestitao je Saudijcima na izglednom dobivanju domaćinstva FIFA Svjetskog prvenstva 2034. godina za koje su jedini kandidati, a domaćini su Kustiću izrazili veliko poštovanje i čestitke na rezultatima koje je hrvatska reprezentacija postigla na posljednja dva FIFA svjetska prvenstva.

- Nogomet u Saudijskoj Arabiji je u iznimnoj ekspanziji koja će kulminirati, kako stvari stoje, domaćinstvom FIFA Svjetskog prvenstva 2034. godine, za koje su jedini kandidati. Stoga nam je drago što smo pozicionirali HNS kao snažnog partnera SAFF-u te sam uvjeren da će oba saveza imati značajnih koristi od zajedničke suradnje. Saudijci su postali uistinu moćan igrač na svjetskoj nogometnoj sceni te me raduje da kao takvi izrazito poštuju naš nogomet i uspjehe koje smo ostvarili. Zahvaljujem predsjedniku Al Misehalu na iznimnom gostoprimstvu te zajedničkoj želji da kroz kvalitetnu suradnju dodatno ojačamo nogometne veze između Hrvatske i Saudijske Arabije - poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Kustić ovoga tjedna boravi u Jeddahu gdje je održan Fifin Summit za čelnike svjetskih nogometnih saveza, a HNS-ova delegacija je podržala naš duet Kovačić-Gvardiol u finalu FIFA Svjetskog klupskog prvenstva u kojem njihov Manchester City lovi svjetsku titulu protiv Fluminensea.

Također, predsjednik Kustić sastao se s Gvardiolom i Kovačićem te razgovarao o predstojećem Euru u Njemačkoj, gdje će Hrvatska pred desetke tisuće naših navijača juriti još jedan povijesni uspjeh. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika