Sport

Komentari 2

'Savez je bio pred bankrotom, a sad dijelimo dva milijuna kuna'

'Savez je bio pred bankrotom, a sad dijelimo dva milijuna kuna'

Danas smo jedan od najpouzdanijih partnera CEV-a i FIVB-a, voditelji i sudionici nekoliko EU projekata, otplatili smo sva dugovanja i utrostručili proračun Saveza. Imamo velike planove i visoke ambicije, kaže novi-stari predsjednik HOS-a Ante Baković

Na izbornoj Skupštini Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) dosadašnji predsjednik Ante Baković jednoglasno je izabran na novi mandat.

- Zahvaljujem radnom predsjedništvu i izbornom povjerenstvu, a najviše svim članovima Skupštine. Ovakva podrška zaista daje veliki vjetar u leđa za dalje, ali pokazuje i da smo na pravom putu i da savez radi dobar posao. Hvala Vam na tome. Prije tri godine smo zatekli Savez na rubu bankrota, s neizvjesnim ishodom, oslabljenim reprezentacijama i bez puno nade u budućnost. Danas smo, unatoč svim problemima i nedaćama, jedan od najpouzdanijih partnera CEV-a i FIVB-a, voditelji i sudionici nekoliko EU projekata, otplatili smo sva dugovanja i utrostručili proračun Saveza. Imamo velike planove i visoke ambicije. Ipak, sve to ne možemo postići bez čvrste i stabilne baze i upravo zbog toga ćemo u ovoj, svima kriznoj godini nastojati na najbolji mogući način pomoći našim klubovima - istaknuo je u svom govoru predsjednik HOS-a te dodao:

- U suradnji s HOO-om i SDUŠ-om radimo na izradi prijedloga paketa mjera financijske pomoći domaćim klubovima, prema kojem bi svi klubovi sudionici domaćih odbojkaških natjecanja trebali dobiti financijsku pomoć putem Saveza, u iznosima između 5.000 kn i 25.000 kn, ovisno o rangu natjecanja (oko cca. 2.000.000 kn). Mir, stabilnost i kontinuitet su najvažniji preduvjeti za uspjeh. Ne mogu biti sretniji što smo konačno svi zajedno na istom putu i koračamo nikad sigurniji u velike pobjede i uspjeh hrvatske odbojke. Hvala vam još jednom na povjerenju, siguran sam da ga nećemo iznevjeriti.

Imenovan je i novi Upravni odbor HOS-a koji sada ima 13 članova: Ante Baković, Vladimir Brnečić, Duško Živković, Željko Jurčević, Sandra Baturina, Vedran Juravić, Arduino Popović, Petar Sprčić,  Damir Zec, Ksenija Vržina,  Ivan Fattorini, Katarina Barun-Šušnjar i Vlado Bagarić.

Za prisutne skupštinare predstavljena je i marketinška strategija kroz viziju i misiju Hrvatskog odbojkaškog saveza. Ova skupština imala je jednu humanitarnu inicijativu predsjednika Bakovića, koja je jednoglasno prihvaćena, da se sinu bivšeg tragično stradalog izbornika ženske reprezentacije Miroslavu Aksentijeviću, mjesečno plaća 1.000 kuna za školovanje.

Na kraju potvrđeno je da će se finale Kupa Hrvatske i Kupa Snježane Ušić igrati 12. rujna u Zadru, kada je zakazana i sljedeća Skupština HOS-a.

(dk)