Obavijesti

Sport

Komentari 23

Savski Marof United: Mujčin, Žuti, Štrok, sad i Dino Drpić

Savski Marof United: Mujčin, Žuti, Štrok, sad i Dino Drpić
1

Četvrtoligaš iz okolice Zagreba postao je neka vrsta utočišta bivšim dinamovcima i legendama poput Roberta Prosinečkog i Edina Mujčina koji su također igrali za ovaj amaterski klub

VIDEO

Savski Marof doveo je Dinu Drpića (36), bivšeg Dinamovog stopera. Četvrtoligaš iz okolice Zagreba tako je postao neka vrsta utočišta bivšim dinamovcima i legendama poput Roberta Prosinečkog i Edina Mujčina koji su također igrali za ovaj klub.

Drpić je prošlu sezonu bio u Kustojiši, odradio je pripreme, ali nije potpisao ugovor jer s čelnicima zagrebačkog drugoligaša nije uspio dogovoriti financijske uvjete.

Činilo se da je to kraj za Drpića, ali stasisti stoper koji je za Dinamo odigrao gotovo 200 utakmica i kojeg je obilježilo pokazivanje stražnjice Torcidi, vratio se nogometu. 

Prosinečki je u Savskom Marofu bio u sezoni 2004./2005., nije se dugo zadržao, odigrao je četiri utakmice, ali samo njegovo prisustvo i činjenica da su ga upoznali mladići od kojih je mnogima bio idol, neprocjenjiva je stvar za ovaj klub i nogomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Učili su mladići iz Marofa i od Hrvoja Štroka, još jednog dinamovca koji nakon godinu i pol odlazi iz kluba jer je dobio posao trenera mlađih pionira u Interu iz Zaprešića.

I trener je kultni lik HNL-a

Nakon Štroka u klub je stigao - Drpić.

No nije Savski Marof samo mjesto gdje kultni likovi HNL-a dolaze i završavaju karijere, vodi ih čovjek koji je također obilježio jednu eru hrvatskog prvoligaškog nogometa, bivši igrač Hajduka i tadašnje Croatije, Renato Jurčec.

- Ne mogu vam reći koliku će Drpić imati plaću, ali sigurno će biti najplaćeniji igrač. Ima 36 godina i trebao bi biti naš najbolji igrač. Ja sam igrao u ovoj ligi s 40 godina i zabio sam 20 golova - rekao je Jurčec za Germanijak.

- Bio sam u Kustošiji kad je Drpić došao na probu. Vidio sam da može, bio sam uvjeren da bi mi bio najbolji stoper tamo i da sam ostao, igrao bi na Poljudu protiv Hajduka na startu drugoligaške sezone - dodao je Jurčec.

Ima nešto u tom Marofu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener