Obavijesti

Sport

Komentari 13

Scholes najavio gradski derbi: City uopće nije rival Unitedu

Scholes najavio gradski derbi: City uopće nije rival Unitedu
1

Veteran u redovima Manchester Uniteda Paul Scholes (36) dodao je ulja na vatru uoči gradskog derbija protiv Cityja koji će biti odigran u subotu na Wembleyju

VIDEO

Gradski derbi dvije ponajbolje momčadi u Premiershipu odigrat će dva Manchestera u polufinalu FA Cupa ove subote, a iskusni veznjak Uniteda svojom je izjavom zapalio vatru na ionako naelektrizirani derbi.

Otkako je šeik Mansour, vlasnik Cityja, počeo nesmiljeno trošiti goleme novce za dovođenje pojačanja, mančesterski rivali City i United odmjerili su snage osam puta. Otad je United upisao šest pobjeda, City tek jednu. Scholes je i sada uvjeren da će "crveni vragovi" opet biti ti koji će travnjak napustiti pobjednički.

- Mi imamo vjeru da možemo pobijediti svakoga, a za City baš i nisam siguran. To je razlika između naših momčadi -komentirao je Scholes, koji odbacuje da se City uopće može smatrati Unitedovim rivalom.

- S obzirom da su oni trenutačno četvrti, peti ili koji već u ligi, ne mogu ih klasificirati kao naše velike rivale. Naši glavni rivali očito su Arsenal i Chelsea. Mislim da je City naš rival samo zbog činjenice da smo iz istog grada, a sličan je razlog i s Liverpoolom. Ali mislim da je činjenica što sada imaju puno novca nama bila od pomoći. Mislim da nas je to dodatno podiglo i motiviralo u utakmicama protiv njih.

U subotnjem polufinalu oba će sastava biti oslabljena za neigranje ponajboljih igrača. City za ozlijeđenog Carlosa Teveza, a United za suspendiranog Waynea Rooneyja.

- Tevez je njihov talisman, kao i Wayne naš. Ali bez Waynea, mi ćemo ubaciti našeg najboljeg strijelca Dimitra Berbatova. Što City po tom pitanju može napraviti nisam baš siguran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...