Obavijesti

Sport

Komentari 73

Hamilton izašao kao pobjednik čudesne drame! Schumacher mlađi prvu utrku završio je 16.

Hamilton izašao kao pobjednik čudesne drame! Schumacher mlađi prvu utrku završio je 16.

Fantastičnu vožnju gledali smo za otvaranje sezone Formule 1 u Bahreinu. Nevjerojatnu borbu između Verstappena i Hamiltona, kao i debi Micka Schumachera, koji međutim nije briljirao

Lewis Hamilton je osvojio prvu utrku sezone Formule 1!

Iako nije počeo prvi na Velikoj nagradi Bahreina, već je to bio Max Verstappen, Hamilton je ipak uspio doći do prvog mjesta.

Nikad zanimljivija sezona u F1: Najniži vozač, Schumijev sin, novi safety car i ulična utrka!
Nikad zanimljivija sezona u F1: Najniži vozač, Schumijev sin, novi safety car i ulična utrka!

Nekoliko vozača nije ni završilo utrku, poput Nikite Mazepina koji je izletio sa staze pri samom početku, ili pak Fernanda Alonsa koji je imao problema s kočnicama.

Jako je loš bio i Mick Schumacher koji se izvrtio poput Mazepina, no on je uspio nastaviti utrku i u cilj ušao na 16. mjestu.

Schumacherov sin debitira u F1: Nastavit ću naslijeđe svojeg oca
Schumacherov sin debitira u F1: Nastavit ću naslijeđe svojeg oca

Gledali smo i sudar sredinom utrke kada je Ocon prestigao Vettela te zakočio na ulazu u zavoj, no Vettel je loše reagirao i zabio se u njega. Ipak, obojica su tad nastavila utrku.

Verstappen je u zadnje krugove ušao loveći Hamiltona koji je imao lošije gume, a u jednom trenutku ga je i prestigao, no zbog toga što je bio van staze dok ga je prestigao potom je pustio nazad Britanca na prvom mjesto. Nakon utrke Verstappen je bio ljutit, no njegov tim otkrio mu je da je to bio savjet nadležnih tijela F1 zbog kršenja pravila.

Hamilton: Dugo se nisam ovako namučio

- Baš šteta, ali eto dobra je stvar jer smo se baš dobro borili i ovo je dobar početak godine. Imao sam neki problem s gasom i mislim da on nije bio riješen do kraja utrke, ali ovo je bilo dobro - rekao je Verstappen.

- Prezahvalan sam, uspjeli smo, ovo je timska pobjeda - rekao je oduševljeni Hamilton koji je oborio rekord za vozača s najviše provedenih krugova na prvom mjestu.

- Prekrasno je vidjeti ljude na utrci! Ovo je bila strašno teška utrka, stajanje u pitu je učinilo neke stvari težima, ali znali smo da će nam Max raditi probleme i lovio me cijelo vrijeme na kraju, ali jedva jedvice sam mu se uspio oduprijeti. Ovo je najteža utrka koju sam imao u dugo vremena. Zahvaljujem se svima u tvornici koji su mi omogućili ovo - rekao je Britanac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FORMULA 1, VN BAHREINA 17:00 , Bahrein
Sortiranje događaja
KRAJ!

HAMILTON JE OSTAO PRVI!

KRUG DO KRAJA

Sve izglednije je kako Hamilton opet završava prvi!

TRI DO KRAJA

Nevjerojatno, kako je ovo briljantno izgledalo! Verstappen je prešao Hamiltona, no nije to napravio sukladno pravilima te ga je odmah nakon toga pustio nazad... Hoće li uspjeti?

JOŠ PET KRUGOVA

Nevjerojatno! Verstappen je u pravom pohodu na Hamiltona, zaostatak je manji od sekunde, a Verstappen ga u svakom trenutku pokušava prijeći... Hoće li Britanac izdržati?

SUDAR U 45. KRUGU!

Sudarili su se Vettel i Ocon. Ocon je prestigao Vettela i zakočio na ulazu u zavoj, no Vettel to nije napravio u pravom tajmingu i zabio se u Ocona. Ipak, utrka se nastavlja, a obojica će voziti i dalje jer nije došlo do veće štete!

Komentari 73