Sport

Komentari 33

Schumi na tajnom tretmanu u Parizu: Ima problem sa srcem?

Schumi na tajnom tretmanu u Parizu: Ima problem sa srcem?

Prošlo je gotovo šest godina od teške nesreće na skijanju legendarnog Michaela Schumachera, a njegovo zdravstveno stanje obavijeno je velom tajni. U ponedjeljak je stigao na kardiokirurgiju u Pariz

Sedmerostrukoga svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera (50) u ponedjeljak poslijepodne prevezli su iz Ženeve u Europsku bolnicu Georges-Pompidou u Parizu na tajni tretman, piše Le Parisien.

Nijemca su vozilom hitne pomoći ženevskih registracija dovezli na odjel stalnog praćenja kardiovaskularne kirurgije. Nosila na kojima su ga unijeli u zgradu bila su prekrivena prekrivačem tamnoplave boje koji je potpuno prekrio njegovo lice i tijelo.

Schumachera je pratilo jako osiguranje od desetak osoba, među kojima su neki nosili bubice u uhu za komunikaciju. Pazili su na to da maknu sve znatiželjnike maknu dovoljno daleko od centra zbivanja.

Glavni čovjek tretmana za legendarnog vozača Formule 1 profesor je Philippe Menasché (69). Schumacherovo zdravstveno stanje i dalje je obavijeno velom tajni, no poznati pariški medij otkriva kako je Menasché stručnjak za staničnu terapiju za liječenje bolesti srca. Također, šef je i Instituta za mozak i kralježnicu u bolnici Pitié-Salpêtrière u Parizu.

Schumacher je stradao u nesreći na skijanju 29. prosinca 2013. u Méribelu u francuskim Alpama. Liječnici su ga stavili u induciranu komu kako bi umanjili oticanje mozga, iz koje su ga nakon šest mjeseci probudili. Rehabilitaciju je nastavio u Grenobleu, a potom u domu na Ženevskom jezeru.

Michael i dalje ne može hodati ni stajati. Sudeći prema izjavama bivšeg menadžera Ferrarija Jeana Todta iz srpnja ove godine, njegovo stanje ide nabolje, ali još ne može komunicirati.