Sport

Komentari 3

Schumijev sin i službeno u F1! 'Bez roditelja ne bih bio ništa'

Schumijev sin i službeno u F1! 'Bez roditelja ne bih bio ništa'

Prilika da budem na startnom gridu Formule 1 sljedeće godine čini me nevjerojatno sretnim. Uvijek sam vjerovao da ću ostvariti san i doći u Formulu 1, rekao je Mick Schumacher

Trideset godina nakon debija Michaela Schumachera (51), njegov će sin Mick (21) prvi put nastupiti u Formuli 1. Perspektivni vozač, koji se natječe u Formuli 2, potpisao je višegodišnji ugovor s Haasom i tako se pridružio Rusu Nikiti Mazepinu u sastavu za iduću sezonu.

- Prilika da budem na startnom gridu Formule 1 sljedeće godine čini me nevjerojatno sretnim. Hvala Haasu i Ferrariju na povjerenju - rekao je Mick i sjetio se oca Michaela i majke Corinne:

- Hvala mojim roditeljima, znam da im dugujem sve. Uvijek sam vjerovao da ću ostvariti san i doći u Formulu 1. Hvala svim navijačima motosporta koji su me podržavali tijekom karijere. Dat ću sve od sebe, kao i uvijek, i veselim se što ću putovanje nastaviti u Haasovoj momčadi u Formuli 1.

Predsjednik Svjetske automobilističke federacije (FIA) Jean Todt (74) nedavno je rekao kako otac Michael, čije je zdravlje narušeno gotovo sedam godina od nesreće na skijanju u francuskim Alpama, prati Mickov napredak na stazi.

- Naravno da ga prati. Bili bismo prezadovoljni da imamo novog Schumachera u Formuli, a Michaelu ću uvijek reći isto: bori se. U odličnim je uvjetima i ima vrhunsku njegu - rekao je Todt.

Najčitaniji članci