Obavijesti

Sport

Komentari 51

Šef Anderlechta: Navijat ću za Modre protiv Barçe u Zagrebu

Šef Anderlechta: Navijat ću za Modre protiv Barçe u Zagrebu
1

POŠTENJE Doći ću gledati Dinamo i Barcelonu. Ne želimo igrati u četvrtfinalu jer smo pošteno izgubili, čak i ako Uefa kazni Dinamo, rekao nam je Jean Kindermans. Ne žele popuste

VIDEO

Bojim se da bi se mogli strogo pridržavati pravila, pa je naš predsjednik još jednom pisao Uefi da ne želimo igrati protiv Barçe jer nismo zaslužili, rekao nam je direktor Anderlechta Jean Kindermans.

Dinamov junior Matija Fintić imao je tri žuta kartona i nije smio igrati protiv Anderlechta. Nažalost, zaigrao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:07

Znali su prije utakmice

To svi znamo. No malo je poznat početak priče.

- Uoči utakmice vidjeli smo zapisnike oba sastava. Odmah smo primijetili da igrač s brojem 10, Matija Fintić, nema pravo nastupa. Svi smo se pogledali, no pomislili smo da je naša pogreška. No naš čovjek zadužen za te stvari uvjeravao nas je da Fintić ne smije igrati. Nismo obavijestili Dinamo jer nismo mogli do njih. Onda smo vidjeli da u 83. minuti Fintić ulazi u igru. Nakon utakmice delegat je potvrdio naše pretpostavke, no mi smo se odbili žaliti - otkrio je Kindermans.

Nakon ovakvog poteza Anderlecht zaslužuje da ga netko iz HNS-a nominira za fair play godine. Jer odbiti igrati četvrtfinale, iako su pravila na vašoj strani, potez je koji bi povukli rijetki.

Ponos, a ne fair play

- Hvala vam na inicijativi, no mi ne želimo fair play. Zašto? Jer ovo nije fair play! Mi smo preponosan klub da bismo prihvatili pobjedu ako je nismo zaslužili. Fair play je bio na terenu 90 minuta, a tu je Dinamo bio bolji. Čak i ako Uefa eliminira Dinamo, mi nećemo igrati protiv Barcelone! Nismo zaslužili. Međutim, mene zanima druga stvar. Kako je moguće da klub kao Dinamo ima tako nesposobne ljude, koji nisu u stanju izbrojiti žute kartone? Mi u Anderlechtu imamo ljude kojima se to nikad, ali nikad ne može dogoditi. Dinamo doživljavam kao velik klub, no takve stvari si ne smiju dopustiti - kaže Kindermans.

[VIDEO] Odvojite minutu i uživajte u golovima Gojaka i Brekala, te sjajnoj pobjedi naših mladića protiv RSC Anderlechta u Bruxellesu! Bravo dečki, ponosni smo na vas!Take a minute to admire goals by Gojak and Brekalo from tonight's magnificent win vs. RSC Anderlecht in Bruxelles! Boys, you make us proud!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 23. veljače 2016

Pobjednik je Dinamo

Ako se kojim slučajem Uefa smiluje i ostavi Dinamo u natjecanju, čelnici iz Maksimira morali bi poslati zahvalu na Anderlechtovu adresu.

- Gledajte, ovo nije seniorski nogomet, ovo nije biznis, nema tu profesionalaca. To su djeca. Dječja radost treba svima nama biti iznad svega. Ne mogu zamisliti lica Dinamove djece kad su saznala da bi mogla biti eliminirana zbog nečijeg administrativnog propusta. Ne mogu zamisliti da djeca plaču i ispaštaju, a na terenu su bili bolji. Tako mi razmišljamo i što se nas tiče, Dinamo je pobjednik i igrat će protiv Barcelone u Maksimiru. Mi smo lani igrali protiv Barcelone, pobijedili smo ih 1-0 i eliminirali ih u šesnaestini finala Lige prvaka. Imali smo veliku feštu, a nadam se da će sličnu napraviti i Dinamo kad pobijedi Barcelonu - rekao je Kindermans.

Stiže u Maksimir

Razgovarajući s njim, imali smo dojam kao da pričamo s posljednjim istinskim ljubiteljem sporta. Čak smo ga i pozvali na Maksimir.

- Hvala na pozivu, ali znate li da sam u rokovnik već upisao susret Dinama i Barcelone? Zašto? Pa namjeravam doći i gledati taj susret.

Nema sumnje da ćete biti ljubazno dočekani, uzvratili smo.

- Ha, ha... Želim još jedanput stisnuti ruku Dinamu zbog toga što su nas zasluženo pobijedili.

Kroz Anderlecht je prošlo mnogo Hrvata.

- Jest, no jedan je ostavio poseban trag. Pokojni Tomislav Ivić bio je prava legenda. Imao sam 16 godina kad je bio trener našega kluba. I on nas je učio ponosu i poštenju. I zbog njega se ne želimo žaliti, znamo da on nikad ne bi pristao na takvo nešto. Ne bi želio pobijediti ako nije zaslužio. Znate, kad je bio ždrijeb, nisam želio Dinamo jer znam da su odlični. Htio sam Real ili Manchester City. Na kraju smo dobili Dinamo, izgubili i ispali. Dinamo me se jako dojmio, vjerujem da mogu otići do kraja i osvojiti Ligu prvaka. Ja im to od srca želim. Dečki su zaslužili i, što se nas u Anderlechtu tiče, nitko im to ne može oduzeti - zaključio je direktor Anderlechta Kindermans.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 51

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'