Sport

Komentari 83

Šef UFC-a bijesan: Ovaj sudac više ne smije kročiti u oktogon

Šef UFC-a bijesan: Ovaj sudac više ne smije kročiti u oktogon

Mario Yamasaki gledao je kako Valentina Ševčenko 230 puta udara protivnicu koja joj je uzvratila tek tri udarca. Morao je prekinuti borbu ranije, a nije mu prvi put da radi ovakve gluposti

Suci su jedan od najvažnijih faktora zaštite borkinja i boraca u mješovitim borilačkim vještinama, njihova reakcija i prepoznavanje kada prekinuti borbu mogu spasiti život.

Sve što bi suci u MMA-u trebali biti, Mario Yamasaki - nije!

Brazilski sudac japanskih korijena napravio je veliku glupost na UFC Fight Night 125. Valentina Ševčenko dominirala je protiv domaće borkinje Priscile Cachoeire koju je završila pred kraj druge runde gušenjem. 

No Yamasaki je puno ranije trebao prekinuti meč u kojem je Brazilka izgledala poput amaterke. Naturalizirana Peruanka kirgistanskog podrijetla do prekida ju je pogodila 230 puta, a primila je tek tri udarca.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE

Nakon borbe gazda UFC-a Dana White je poludio na Yamasakija.

- Priscila, pokazala si nevjerojatnu srčanost i izdržljivost, ponosan sam što te imamo u UFC-u. Posao suca je da te zaštiti, a on to nije učinio. Ovo nije prva njegova gadljiva predstava u okotogonu, nadam se da će sudačka komisija reagirati i pobrinuti se da ovaj čovjek nikad više ne kroči u oktogon - rekao je Dana White.

Treba li čekati da netko umre u ringu?

Pa ovo je najgori sudac u povijesti sporta!, rekao je nakon meča UFC-ov analitičar Yves Edwards, a javio se i izvršni direktor UFC-a David Shaw koji je rekao kako će se pobrinuti da se ovakve stvari više nikad ne ponove. 

Prevedeno, Yamasakiju su sudački dani - odbrojani. 

I bolje da ode, dok netko ne umre u ringu jer on ne zna prepoznati kad se borac više ne može braniti. Prošle godine sudio je meč između Dericka Lewisa i Travisa Brownea.

Kad je Lewis pogodio Brownea, ovaj je bio gotov već u zraku, a Yamasaki je dopustio još nekoliko nepotrebnih udaraca na podu dok je Browne ležao i nije se uopće branio.

Tada je priznao da je pogriješio.

- Trebao sam ranije prekinuti meč, pogodio ga je još dvaput, a nije trebao. Teško je svima ugoditi, trudim se raditi što bolje - rekao je tada Yamasaki.

THE CANADIAN PRESS 2017-02-20

Zmajev povratak

U glavnoj borbi večeri vratio se veliki Lyoto Machida (39) koji je pred svojom publikom podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio Amerikanca Eryka Andersa. Brazilskom 'Zmaju' to je bila prva pobjeda nakon više od tri godine i borbe protiv Dollawaya.

Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije bio je sjajan i zasluženo je slavio protiv Andersa nakon pet odrađenih rundi, iako se vidjelo da to nije onaj stari Lyoto Machida, jedan od najvećih UFC boraca svih vremena, istinski velikan MMA scene koji se prošle godine vratio u oktogon nakon dvogodišnje pauze.
 

Najčitaniji članci