Obavijesti

Sport

Komentari 58

SEKSI Sandra: Umjerena sam, ali se užitka nikako ne odričem

SEKSI Sandra: Umjerena sam, ali se užitka nikako ne odričem
9

Svjetska prvakinja oduševila je vitkom figurom, a pritom zadržala 79,8 kilograma. Zbog plana kojega se drži ne želi ići ispod te kilaže. Već se sprema za sljedeće Olimpijske igre u Tokiju

VIDEO

Tjednima prije nego što je otputovala na Svjetsko prvenstvo u London, gdje se okitila drugom zlatnom medaljom u svojoj karijeri, Sandra Perković (27) svojim je novim izgledom mamila uzdahe obožavatelja atletike.

Preplanule puti najbolja bacačica diska isticala je u minijaturnim badićima svoju isklesanu liniju koju, osim napornih treninga, teše i zdravom prehranom.

- Tajna moje vitkosti leži u umjerenosti, užitku i dosljednosti. Kao vrhunska sportašica uvelike vodim brigu o svojoj prehrani, ali i o treninzima te adekvatnom odmoru. To su tri čarobna ključa za dobar rezultat - objasnila je Sandra.

KUJE PLAN ZA TOKIO Već se pripremam za Olimpijske igre, zbog čega se držim strogog režima prehrane i treniranja

- Čim se probudim, pijem zdravi napitak, a tek sat vremena kasnije unosim hranu u organizam. Najvše volim jesti mliječne proizvode i bjelančevine s kojima redovito uspijem iskombinirati orašaste plodove. To je moj doručak iz snova - kaže Sandra.

Ručku se ponajviše veseli kad je na stolu dočeka bistra pileća ili teleća juha iako je najboljoj svjetskoj bacačici diska omiljena gusta juha napravljena od svježeg povrća.

- Volim sve vrste rižota, a često si priuštim i crveno meso s prilogom. To mi daje snagu za oporavak s prvog treninga te pripremu za drugi. Večeram salate koje kombiniram sa sirevima, no u tijelo nikad ne unosim više od tri vrste namirnica. Vodim računa o tome da mi se tijelo odmori dok spavam umjesto da se muči s probavom hrane. To mi je važno zbog napornih treninga koji me očekuju sutradan - objasnila je Sandra.

U pauzama od konkretnih obroka osvježava se proteinskim shakeovima ili komadom voća.

- Treniram od dva do tri puta na dan, ovisno o tome u kojoj se fazi priprema nalazim. U teretanu i na bacalište uvijek odlazim zbog svojega gušta, a dodatne treninge nikad ne radim jer to nije u mojem planu i programu. Edis osmišljava plan zbog čega nikad ništa ne radim na svoju ruku - rekla je zlatna olimpijka.

Edis: Sandra je meni šef

U ljubavnu vezu s Edisom Elkasevićem (34) Zagrepčanka se upustila krajem 2011., a godinu kasnije uselili su se u zajednički stan. Kad se 2013. razišla sa starim trenerom Ivanom Ivančićem, tu je ulogu preuzeo Edis, a par je ubrzo otkrio kako uspijevaju zajednički funkcionirati i na sportskom terenu i kod kuće.

- Jedan dan sam ja šef, a drugi dan je Sandra. Snalazimo se - objasnio je trener atletičarke.

Perković svoju zaljubljenost nije krila. Sportašica se pohvalila fotografijama s putovanja na Sejšele, gdje je uživala u romansi s Edisom, no o njihovu se prekidu počelo šuškati nedugo nakon toga jer je Sandrin dečko počeo izbjegavati javnost.

- Svi se pitaju tko je taj misteriozni trener, ‘čovjek iz sjene’, čovjek kojemu dugujem sve zasluge. Koji ima znanja, strpljenja, želje i motiva da iz dana u dan budemo sve bolji. To je on, moj trener i životni partner Edis Elkasević. Naša ljubav zaključana je visoko, visoko, da je sve nesreće i nevolje zaobiđu te da je samo anđeli čuvari mogu čuvati - rekla je sportašica svojedobno o svojem partneru.

‘Vratila sam svjetsko zlato’ 

Da je s njihovim odnosom sve u redu, prvakinja Sandra potvrdila je u Londonu bacivši 70,31 metar.

- Presretna sam, uspjela sam vratiti svjetsko zlato koje sam izgubila 2015. Sad imam sve tri titule, aktualna sam olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja - rekla je nova/stara svjetska prvakinja nakon što je primila zlatno odličje te skočila u zagrljaj dečka Edisa.

Unatoč tome što je na račun sportskih uspjeha svakodnevno obožavatelji, prijatelji i obitelj obasipaju pohvalama i podrškom, isklesanoj sportašici ponajviše gode komplimenti njezina voljenog Edisa.

‘Moj trener i životni partner Edis čovjek je iz sjene kojem dugujem sve. Naša ljubav zaključana je daleko od nesreća i nevolja kako bi je zauvijek čuvali anđeli’

- Kao i svakoj ženi, naravno da mi komplimenti gode, i to pogotovo ako su pozitivni. Sve ovo što se dešava s promjenom moje kilaže događa se s razlogom, a to je plan za Tokio 2020. i moj treći odlazak na Olimpijske igre. Bilo mi je teško u počecima, zbog putovanja i lokacija na koje smo odlazili držati se strogog prehrambenog režima. Nismo uvijek imali uvjete niti domaće namirnice, pa smo ponekad morali i improvizirati, ali sve se isplatilo. Ovo je kilaža koju ću zadržati jer za bacacicu diska i za plan koji radimo ne smijem ići ispod 79,80 kilograma. Sad je najvažnije da se tijelo privikne na ovo stanje ne bi li moji rezultati bili još bolji - rekla je Perković.


Druga strast joj je moda

Sportašica prati trendove pa često iznenađuje svojim kombinacijama omiljene joj dizajnerice Aleksandre Dojčinović.

‘Umjerena sam i dosljedna, ali se užitka ne odričem’

Sandrin trener i dečko Edis pomno osmišljava što će i kad Sandra jesti te kako će trenirati, a ona nikad ne odstupa od plana.

Energiju za treninge crpi iz smothieja

Atletičarka svakoga dana trenira dva ili tri puta te se strogo pridržava plana koji joj osmišljava dečko i trener Edis Elkasević.

Ujutro natašte pije smothie pripravljen od limuna, naranče i bobičastog voća, a omiljena jela su joj juhe, rižoto i crveno meso.

‘Nije mi bilo lako jesti kako je zacrtano’

Kako Perković često putuje, usklađivanje strogog režima prehrane s lokacijama na kojima trenira i natječe se nije joj bilo lako.

- Nismo uvijek imali uvjete niti domaće namirnice, pa smo improvizirali. Ipak, sve se na kraju isplatilo - rekla je bacačica diska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve