Obavijesti

Sport

Komentari 1

Selahi igrao svih 90 minuta protiv Opatije. Kadet Kitin je novi riječki nogometni dragulj

Selahi igrao svih 90 minuta protiv Opatije. Kadet Kitin je novi riječki nogometni  dragulj
2

Rijeka 24. siječnja gostuje u Gorici pa ide na - Jadranski derbi. Grgić je zabio za remi s drugoligašem, Selahi vraćen u puni pogon, a 17-godišnji stoper Lovro Kitin pokazuje silni potencijal

VIDEO

Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Opatije 1-1 u posljednjoj pripremnoj utakmici prije nastavka sezone. Trener Željko Sopić na travnjak je poslao poprilično “izmiješanu” ekipu (starteri su jučer igrali sa slovenskim Bravom), a priliku je dobilo i nekoliko juniora.

VIDEO Nova Kantrida: Spektakl!

Pokretanje videa...

Nova Kantrida 03:21

Rijeka je prvu priliku stvorila u 14. minuti kada je Grgić ubacio, a Yansaneov udarac odličnom reakcijom zaustavila riječka nogometna legenda na opatijskom golu: Andrej Prskalo. Pet minuta kasnije ubačaj Veige dočekao je Grgić, ali ponovo nije bilo preciznosti.

Uslijedilo je zatišje bez pravih prilika, u 36. minuti nakon ubačaja iz kuta najviši je bio Veiga čiji udarac glavom nije bio precizan.

I onda je stigla 38. minuta. Portugalac Danilo Veiga je lijepo prošao po desnoj strani i ubacio prizemnu loptu, a Alen Grgić je odličnim udarcem pospremio u mrežu... 1-0.

Do kraja prvog poluvremena Obregon (40′) i Yansane (43′) nisu dobro pucali u dobrim situacijama.

Opatija je nastavak otvorila udarcem Ayajija (46′), a Rijeka je zatim imala dvije sjajne prilike. U 52. minuti Petrovič je ubacio, a Obregon iz neposredne blizine prebacio gol.

Samo dvije minute kasnije Yansane je sjajno izbacio Grgića, koji je zaobišao istrčalog Prskala, ali udarac je završio u vanjskoj mreži.

Četiri minute kasnije stigla je kazna za 'bijele'. U 56. minuti, nakon jedne dubinske lopte, Čulina je pobjegao Sopićevoj obrani i poentirao za 1-1.

Sopić ima Selahija

U ovoj utakmici priliku u bijelom dresu dobilo je i nekoliko juniora. U 64. minuti udarac Medojevića ukrotio je Prskalo.

A s vrha Učke bio je vidljiv golemi potencijal koji u sebi nosi hrvatski reprezentativac, tek 17-godišnji Lovre Kitin. Dečko je još kadet, ali staturom i talentom pokazuje kako je Rijeka u njemu dobila svoj novi nogometni dragulj.

Najveće pojačanje za Rijeku: Jedan od najboljih igrača silazi s tribina, potpisat će novi ugovor!
Najveće pojačanje za Rijeku: Jedan od najboljih igrača silazi s tribina, potpisat će novi ugovor!

U 86. minuti Lindon Selahi je sjajno potegnuo s dvadesetak metara, ali greda je spasila goste. Da. Selahi u 86. minuti. Lindon je odigrao svih 90 minuta, potpis na novi ugovor s Rijekom samo je formalnost i Rijeka opet ima svog ratnika, zaštitnika obrane i pobjednika u 99 posto duela u koje uđe. A ulazi u njih 'bezbroj', u svakoj utakmici.

Inače, na kraju utakmice (87′) Opatija je čak mogla do pobjede, Čulina se našao u odličnoj prilici, ali ovoga puta nije bilo preciznosti u njegovom udarcu.

Rijeka - Opatija 1-1

Stadion HNK Rijeka, Rujevica. Sudac: Marin Rožman. Pomoćnici: Perkov i Marušić (svi Rijeka).

Strijelci: 1:0 Grgić (38′), 1:1 V. Bogolin (56′).

RIJEKA: Zlomislić - Veiga (71′ Blečić), Kitin (60′ Valinčić), Radeljić, Bogojević - Selahi, Petrovič (60′ Juncaj) - Grgić  (66′ Bilajac), Ilinković, Yansane - Obregon (60′ Medojević). Trener: Željko Sopić.

OPATIJA: Prskalo, Malinić, Marshal, Marić, Grujević, Kožić, Furijan, Grbac, Ivančić, B. Bogolin, Žabec (drugo poluvrijeme: Prskalo, Pozderac, Arapović, Malinić, Čulina, Matić, Iskrić, Macolić, Kordić, Kašiković, Ayaji, V, Bogolin, Junuzović). Trener: Zoran Bogolin.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'