Obavijesti

Sport

Komentari 12

Semir Tuce: Uz mene i Seju Kajtaza zabijala bi i moja baba

Semir Tuce: Uz mene i Seju Kajtaza zabijala bi i moja baba
3

Ivica Osim u igru je umjesto Tucea htio poslati Marka Mlinarića, no s klupe se podignuo Predrag Jurić i ušao bez dopuštenja, kaže Semir Tuce, bivši igrač Veleža

VIDEO

U svaku obranu unose nemir - Sejo i Semir, bila je omiljena poštapalica pokojnoga komentatora Ive Tomića. Velež je osamdesetih godina prošlog stoljeća igrao možda i najljepši nogomet u Jugoslaviji, a Sejo Kajtaz i Semir Tuce bili su krila te momčadi.

- Uh, sjetim se svako malo - kaže Tuce, koji je za Velež odigrao više od 200 utakmica.

Prodorima i driblinzima izluđivao je bekove. Protiv kojih mu je bilo najteže igrati?

- Stanojković, Bračun, Cukrov... Ne, ne. Dinamov Cupan! Uh što je taj derao - kaže Semir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Velež je 1986. osvojio Kup. U finalu je pobijedio Dinamo. Njegov suigrač Predrag Jurić šali se da je Semir samo nastupio.

- A baš je njemu bilo teško. Sejo i ja bismo sve napravili, centrirali, a on bi samo trebao postaviti glavu. Uh, problema. I moja bi baba zabijala - našalio se Tuce.

U kvalifikacijama za EP 1988. Jugoslavija je igrala na Wembleyu protiv Engleske.

- Ušao sam s klupe. Nisam ni taknuo loptu, a s leđa me pokosio Terry Butcher. Igrao sam deset sekundi. Izbornik Osim podignuo je Marka Mlinarića i viknuo mu da uđe. No dok se Mlinka skidao, u igru je utrčao Predrag Jurić! Viče Osim: ‘Hej, pa nisam tebe stavio!’ A Jurić odmahne i ostane u igri - prisjetio se Tuce, koji je nakon te utakmice nosio gips.

- Mjesec dana. Probudivši se jedno jutro, kažem sam sebi: ‘Eh, nećeš ga više nositi’. Uzeo sam škare i skinuo ga na vlastitu odgovornost. I otišao na trening.

Iz Veleža je otišao u švicarski Luzern, gdje živi više od 20 godina.

- Ozlijedio sam kuk i prestao igrati. Radim s djecom - zaključio je Tuce.

Semir Tuce legenda Veleža

Bio je jedno od najboljih lijevih krila bivše države. Za Velež je od 1983. do 1989. odigrao više od 200 utakmica i zabio 57 golova. Iz Veleža je otišao u Luzern, gdje je završio karijeru.

U cijeloj karijeri dao je samo jedan gol glavom

Igrali smo 1986. protiv Partizana. Netko je pucao, mislim Skočajić. Lopta je pogodila stativu i odbila se u mojem smjeru. Zažmirio sam i postavio glavu. Pogodila me i ušla u gol. Ne sjećam se da sam ikad poslije zabio koji gol glavom. I taj sam zabio slučajno. Glava mi nikad nije bila jača strana, kaže Tuce.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi