Obavijesti

Sport

Komentari 66

City je izbacio PSG i prvi put ušao u polufinale Lige prvaka!

City je izbacio PSG i prvi put ušao u polufinale Lige prvaka!
9

Manchester City pobijedio je PSG na svojem Etihadu 1-0 i po prvi put u svojoj povijesti ušao u polufinale Lige prvaka! Junak utakmice i čovjek odluke bio je Kevin de Bruyne, koji je zabio i u prvoj utakmici

VIDEO

Manchester City pobijedio je PSG na svojem Etihadu 1-0 i po prvi put u svojoj povijesti ušao u polufinale Lige prvaka! Junak utakmice i čovjek odluke bio je Kevin de Bruyne, koji je zabio i u prvoj utakmici na Parku Prinčeva, pa tako City s ukupnim rezultatom 3-2 prolazi dalje.

PSG je u Manchester doputovao bez ozlijeđenog Marca Verrattija, ali i Davida Luiza te Blaisea Matuidija zbog žutih kartona dok je Manchester City bio bez Vincenta Kompanyja i Raheema Sterlinga.

Za razliku od utakmice Reala i Wolfsburga, susret francuskog i engleskog predstavnika bio je bez prevelikih uzbuđenja u prvom poluvremenu.

Obje momčadi krenule su dosta rezervirano, a iako je igra bila tečna, nije bilo previše prilika - svega pet pokušaja i s jedne i s druge strane od kojih je samo jedan bio u okvir. PSG je držao posjed, čak 68 posto vremena imali su loptu no što im je to značilo kad su jedinu priliku imali preko Zlatana Ibrahimovića iz slobodnog udarca.

City je čekao svoju priliku i konačno ju je dobio u 29. minuti. Sergio Agüero je išao sam na Kevina Trappa, koji ga je sapleo i skrivio penal. Nijemac je dobio žuti karton, a Agüero preuzeo odgovornost. Argentinac je namjestio loptu, zaletio se, snažno pucao u lijevi donji kut Trappova gola i - promašio gol. Za pola metra. Bio je to drugi promašeni penal Agüera od zadnja tri u Ligi prvaka, a mogao je biti tragičar do kraja utakmice.

Kao da Laurentu Blancu nije bilo dovoljno što ne igraju Verratti i Matuidi, ozlijedio se i Motta u 44. minuti. Zamijenio ga je Lucas, a poluvrijeme koje je slijedilo bilo je prvo, nakon utakmice 2013./14. protiv Leverkusena, da u veznom redu nije igrao jedan od trojca Verratti-Matuidi-Motta.

Manchester City v Paris St Germain - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg

U nastavku susreta gledali smo, otprilike, presliku prvog poluvremena, ali samo do 76. minute kada Kevin de Bruyne prekrasnim udarcem s dvadesetak metara zabija za vodstvo 'građana'. Belgijac je iz dva šuta u okvir zabio dva gola u dvomeču protiv PSG-a.

Do kraja utakmice zabio je Zlatan Ibrahimović, ali gol je poništen zbog zaleđa. Sasvim opravdano, najbolji švedski napadač bio je metar i pol u zaleđu. No da je kojim slučajem priznat, bila bi ovo šesta utakmica zaredom na kojoj je Ibra zabio. Priliku u 80. minuti je imao i Edinson Cavani kada je iskosa s lijeve strane pucao, ali nije uspio zabiti. Joe Hart je sjajno intervenirao i obranio udarac Urugvajca.

Manchester City tako je izbacio jednog od glavnog kandidata za osvajanje naslova LP-a ove sezone i po prvi put u svojoj povijesti izborio nastup u polufinalu Lige prvaka. Kakav bi to oproštaj za Manuela Pellegrinija bio kada bi, kojim slučajem, ušao u finale ili, pak, osvojio Ligu prvaka.

Rezultati uzvratnih utakmica četvrtfinala Lige prvaka:

  • Manchester City - PSG 1-0
  • Real Madrid - Wolfsburg 3-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući