Obavijesti

Sport

Komentari 8

Senzacija na Poljudu: Splitski Jadran u trileru srušio Jug!

Senzacija na Poljudu: Splitski Jadran u trileru srušio Jug!
1

Splićane su do prve pobjede u ovoj sezoni Lige prvaka predvodili su sa po tri pogotka Antonio Dužević i Ante Visković, dvaput su mrežu tresli Rino Burić i Marin Delić

VIDEO

Vaterpolisti splitskog Jadrana ostvarili su veliku pobjedu u utakmici 4. kola skupine A Lige prvaka odigranoj na splitskom bazenu Poljud, u kojoj su preokretom došli do trijumfa 12-11 (2-4, 3-2, 2-3, 5-2) nad dubrovačkim Jugom AO.

Pokretanje videa...

00:46

Splićane su do prve pobjede u ovoj sezoni Lige prvaka predvodili su sa po tri pogotka Antonio Dužević i Ante Visković, dvaput su mrežu tresli Rino Burić i Marin Delić. Domaći vratar Mate Anić imao je 13 obrana.

Kod Dubrovčana je najefikasniji bio Danil Merkulov sa tri pogotka, a po dva gola postigli su Paulo Obradović i Luka Lončar. Gostima nije pomoglo ni 16 obrana Tonija Popadića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dubrovčani su vodili vrećim dijelom utakmice i u posljednju četvrtinu ušli s dva pogotka prednosti (9-7). No, Splićani su sa četiri uzastopna gola došli do vodstva 11-9. Jug je odgovorio s dva gola za izjednačenje na 11-11, ali je 57 sekundi prije kraja Ante Visković realizirao igrača više za konačnih 12-11. Mate Aniće je 28 sekundi prije kraja obranio udarac Javiju Garciji kad je Jug imao brojčanu prednost.

Te dvije posljednje akcije bile su ogledalo utakmice u kojoj je Jadran došao do pobjede zahvaljujući boljoj realizaciji s igračem više: Splićani su imali 50 % uspješnosti (8/16), dok je Jug AO imao samo 35 % (5/14).

Jadran je pobjedom došao do četiri boda i zasjeo na peto mjesto u skupini A Lige prvaka. Jug AO je ostao na devet bodova te drži treće mjesto. Prvi je Olympiacos s 12 bodova, a druga Bartceloneta s devet. Mađarski Szolnoki drži četvrto mjesto sa šest bodova. Iza splitskog Jadrana su ruski Sintez s tri, njemački Spandau 04 sa dva i Jadran Herceg Novi s jednim bodom.

U petom kolu Splićani će 19. studenoga gostovati kod Szolnokija, a Jug je domaćin Sintezu. Treći hrvatski predstavnik, zagrebačka Mladost, u subotu u 4. kolu u skupini B gostuje kod španjolske Terrasse. (dk)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'