Obavijesti

Sport

Komentari 25

U finalu dobili Dinamo: Odlični pioniri Trnja na meti Engleza!

U finalu dobili Dinamo: Odlični pioniri Trnja na meti Engleza!
1

Pioniri Trnja pobijedili su Dinamo 1-0 u finalu Premier Nike Cupa. Supertalentirana generacija na meti je, među ostalima, Hajduka, ali i nekih engleskih momčadi...

VIDEO

Tri utakmice, tri pobjede, a u finalu je pao i Dinamo. NK Trnje osvojilo je proteklog vikenda pretkvalifikacijski turnir Premier Nike Cup u velikom stilu, bez primljenog gola. Pioniri zagrebačke momčadi potvrdili su da imaju jednu od najtalentiranijih generacija u Hrvatskoj.

- Zasluženo smo pobijedili 'modre'. Malo su nas i podcijenili, ali niti u jednom trenutku nismo bili u podređenoj situaciji - rekao nam je trener Trnja Goran Trbović. 

Senzacija je još veća, ako se zna da su Dinamovi klinci prošle godine dogurali do finala Nike Premier Cupa, čime su izborili nastup i na svjetskoj završnici u Šangaju. Dinamo ove godine neće doći niti do završnice u Hrvatskoj, a od osam mjesta, zasad su sigurni Trnje, Zagreb i Istra.

- S ovim dečkima sam pet godina, selekcionirao sam ih. Neki su odbačeni od drugih klubova, ali svi su uspjeli uz silan trud i fanatizam u teškim uvjetima. Pionirima odlično ide i u 1. ligi, a na Kutiji šibica Grada Zagreba došli smo do finala - ponosan je Trbović.

Trnje ima solidan glavni teren s obzirom na to da su seniori trećeligaš, ali i očajan pomoćni, kaljužu uz bučnu cestu na Slavonskoj. No, kada si talentiran ništa ne smeta, a klincima će se, nadamo se, sve isplatiti. 

Kirin, Majer, Antoljak, Nujster, Grubešić, Smrečki, Gašparić, Malkoč... samo su neka od imena koja treba zapamtiti. Majer je npr. prošao probu u Chelseaju, a još neki engleski klubovi zanimaju se za Trnjane. Malkoč, najbolji igrač turnira, praktički je sve dogovorio s Hajdukom.

Ako osvoje završni Nikeov državni turnir, onda idu u Ljubljanu krajem svibnja.

- Nadamo se naslovu, budite uvjereni da ne idemo samo sudjelovati - zaključio je trener Trbović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"