Obavijesti

Sport

Komentari 21

Senzacija u Našicama! Nexe razbio treći sastav Bundeslige

Senzacija u Našicama! Nexe razbio treći sastav Bundeslige
1

Rukometaši hrvatskog doprvaka Nexea u svojoj su dvorani pobijedili berlinski Füchse s velikih 28-20 u prvoj utakmici četvrtfinala EHF kupa i tako došli na prag Final Foura

VIDEO

Ma idemo se baciti na glavu pa što bude, no ljudi moraju znati što je i kakva je momčad Füchse.

Riječi su to kojima je povijesnu utakmicu četvrtfinala EHF kupa najavio kapetan Nexea Marko Mrđenović. A navijači u Našicama jako dobro poznaju rukomet i znaju tko je i što Füchse. Dvorana u Našicama bila je premala za sve koji su htjeli vidjeti svoje majstore na djelu, ali iskoristiti priliku da uživo gledaju zvijezde moćne njemačke Bundeslige. I imali su što i vidjeti.

Nexe je u senzacionalnoj utakmici pobijedio, ma što pobijedio, razbio igrom i rezultatom treću momčad najjače lige svijeta 28-20 i na uzvrat u Berlin (28. travnja, 19 sati) putuju s vjerom u Final Four EHF kupa što bi bio najveći uspjeh u povijesti kluba.

Bolje je u susret krenuo Füchse, poveo 2-0 golovima Kocha i velikog Danca Hansa Lindberga, no Nexe serijom 4-0 preuzima vodstvo, berlinska momčad ponovno radi preokret, vodi 5-4 i to je bilo to što se tiče vodstva gostiju. Nakon toga sve je bilo u rukama razigranih majstora iz Našica. 

Na krilima Barišića-Jamana, oporavljenog Buvinića, Šipića, Gadže i iskusnog Zrnića Nexe na poluvrijeme ide sa 12-9 i saznanjem da Füchse i nije nepobjediv kao što su svi mislili. I ništa više od toga igračima Hrvoja Horvata nije ni trebalo. Drugi dio kao da ih je netko pustio s lanca, desetak minuta prije kraja imali su velikih +9, u 56. minuti čak i čudesnih 10 razlike (26-16), no berlinska momčad radi seriju 3-0 i na kraju barem donekle spušta tu razliku na za njih ipak prihvatljivijih osam razlike. Kraj su igrači Nexea dočekali zagrljeni, presretni, poigrali su se s jednom od najbogatijih momčadi Europe, navijači na nogama, a uvijek lajavi i bahati golman Füchsea, naravno, buni se kod sudaca. Zašto? Vjerojatno ni on više ne zna, ali zar je uopće važno?!

Kod Nexea Saša Barišić-Jaman zabio je osam golova, Gadža šest, Zrnić, Buvinić i Šipić po tri, Eter dva...

No, ono što je Nexe večeras pokazao može apsolutno oduševiti sve ljubitelje rukometa u Našicama i Hrvatskoj, isto tako i opasno zabrinuti Nijemce koji su u Našice stigli s brojnim problemima u momčad, alii i bahatom vjerom da i takvi ne bi trebali imati problema s malim Nexeom. Pogotovo nakon što su vidjeli dva uzastopna poraza Našičana u domaćem prvenstvu od Dubrave i Varaždina.

No Hrvoje Horvat očito je znao što radi, zašto su tako stradali u domaćem prvenstvu i da sve to ima svoj tijek jer i prije ove utakmice govorio je da nije zabrinut i da njegovi momci samo trebaju pokazati pravi karakter i sve će biti u redu. I bilo je, i više nego u redu, bilo je savršeno. Bravo, Nexe! Bravo, treneru! Bravo, Našice! A sad po Final Four.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja