Obavijesti

Sport

Komentari 197

Šok za Hrvatsku: Austrija je izbacila Španjolsku! Naši u drugi krug ipak nose jedan bod

Šok za Hrvatsku: Austrija je izbacila Španjolsku! Naši u drugi krug ipak nose jedan bod
5

Europski viceprvaci u Njemačkoj se oprostili već u skupini, Austrija je izborila novi remi 33-33

VIDEO

Nešto manje od sat vremena nakon zlata na Europskom prvenstvu u vaterpolu u Zagrebu, španjolska sportska javnost šokirana je ispadanjem rukometne reprezentacije već u prvom krugu Eura u Mannheimu. Austrija je, nakon remija s Hrvatskom, uzela još jedan bod i aktualnom viceprvaku Europe (33-33) i poslala ga kući.

Hrvatska će tako u drugi krug u Köln ponijeti jedan bod uz Austriju i kao pobjednika skupine očekuju je utakmice protiv Francuske (četvrtak), Mađarske (subota), Islanda (ponedjeljak) i Njemačke (24. siječnja).

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Spain v Austria

- Ne znam što reći, ove zadnje dvije minute bile su lude. Nevjerojatno je da idemo u Köln. Možda nismo tako velika rukometna nacija kao Hrvatska ili Španjolska, ali pokazali smo da možemo igrati i protiv njih - rekao je austrijski reprezentativac Robert Weber.

Bila je to utakmica u kojoj Španjolci nisu imali pravo na novi loš dan, ali već u prvom poluvremenu pokazalo se da izdanje Austrijanaca protiv Hrvatske nije bilo samo slučajnost, nego da je Aleš Pajovič, legendarni slovenski rukometaš, stvorio reprezentaciju koja kontinuirano može otkidati bodove rukometnim velesilama.

Spain - Austria

Austrija je u prvom poluvremenu imala i tri gola prednosti (14-11), Alex Dujšebajev dobio je crveni karton u 28. minuti i Španjolci nikako nisu uspijevali slomiti protivnika. U nekoliko navrata u nastavku imali su jedan gol prednosti, zadnji put u 58. minuti nakon serije 3-0. Ali Austrija se nije predavala, nakon sedmeraca Webera i Gomeza Abella gol za senzacionalan remi zabio je Janko Božović devet sekundi prije kraja.

Najefikasniji igrač kod Austrije bio je Nikola Bilyk s osam golova, Tobias Wagner dodao je pet, a Constantin Möstl obranio sedam lopti. Kod Španjolske je Aleix Gomez Abello zabio osam, Ian Tarrafeta Serrano sedam golova, a Gonzalo Pérez de Vargas, koji je protiv Hrvatske imao samo jednu obranu, ovaj put skinuo je deset lopti. Nije pomoglo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"