Obavijesti

Sport

Komentari 26

Senzacija uoči Sljemena! Istok Rodeš završio sedmi u Madonni

Senzacija uoči Sljemena! Istok Rodeš završio sedmi u Madonni
1

Kakav rezultat mladog hrvatskog skijaša Istoka Rodeša! Osvojio je sedmo mjesto u talijanskoj Madonni di Campiglio. Prvu vožnju završio je na 27. mjestu, a onda u drugoj odvozio najbolje u karijeri

VIDEO

Hrvatski skijaš Istok Rodeš ostvario je rezultat karijere nakon nestvarne druge vožnje! U prvoj vožnji slaloma u talijanskoj Madonni di Campiglio ostvario je 27. vrijeme, a u drugoj je na najbolji mogući način iskoristio posrtanje favorita i dograbio sedmo mjesto! Trećim vremenom druge vožnje napravio je ogroman skok s 27. na sedmo mjesto. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59

Rodeš je imao startni broj 66 što njegov uspjeh čini senzacionalnim! Matej Vidović osvojio je 18. mjesto, također za najbolji rezultat karijere i najbolji dan hrvatskog skijanja nakon umirovljenja Ivice Kostelića!

Maddonu di Campiglio osvojio je Švicarac Daniel Yule, a to mu je prva pobjeda u karijeri.

rodes

Nevjerojatan je bio rasplet druge vožnje u Madonni di Campiglio, nakon što se u prvoj vožnji i sa startnim brojevima iznad 60 ulazilo među desetoricu najboljih. No, zahtjevnija postava na drugoj stazi, za mnoge je bila kobna, a gotovo nestvarnim čine se pogreške koje su napravili Marcel Hirscher i Henrik Kristoffersen, dvojica najbržih iz prve vožnje. Norvežanin je nagazio već druga, a Austrijanac peta vrata.

To je najbolje iskoristio 25-godišnji Švicarac Daniel Yule i s drugim vremenom druge vožnje stigao do prve pobjede u karijeri. Rezultat karijere ostvario je i 23-godišnji Austrijanac Marco Schwarz koji je za Yuleom zaostao 34 stotinke i osvojio drugo mjesto, dok je treći bio njegov sunarodnjak Michael Matt sa 50 stotinki zaostatka.

rodes

Britanac Dave Ryding bio je najbrži u drugoj vožnji, što mu je donijelo skok sa 27. na četvrto mjesto, dok je Varaždinac Istok Rodeš na kraju osvojio sedmo mjesto, a za petoplasiranim Talijanom Gulianom Razzolijem zaostao je svega dvije stotinke. Rodeš je u prvoj vožnji imao startni broj 66, a Razzoli 69. Naš skijaš je za pobjednikom zaostao 1.10 sekundi.

Matej Vidović je sa 16. vremenom druge vožnje na kraju osvojio 18. mjesto, što je za 25-godišnjeg Zagrepčanina najbolji rezultat u Svjetskom kupu, a za pobjednikom Yuleom zaostao je 2.08 sekundi.

Marcel Hirscher je ostao bez bodova, ali je i dalje vodeći slalomaš svijeta sa 200 bodova. Daniel Yule je drugi sa 185. Istok Rodeš je sa 36 bodova na diobi 20. mjesta, a Matej Vidović je sa 33 boda 22. slalomaš u Svjetskom kupu. Hirscher je vodeći i u ukupnom redoslijedu sa 620 bodova, a slijedi ga Henrik Kristoffersen sa 352. Rodeš je na 66. mjestu sa 36 bodova, Vidović je 68. (33), a Filip Zubčić 69. (31).

Sljedeća utrka Svjetskog kupa bit će spust u Bormiju, koji je na rasporedu u petak, 28. prosinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom