Obavijesti

Sport

Komentari 3

Sepp Blatter ostaje: Kongres Fife odlučio da će izbora biti

Sepp Blatter ostaje: Kongres Fife odlučio da će izbora biti
1

Sepp Blatter će kasnije tijekom dana dobiti četvrti mandat za čelnog čovjeka Fife nakon što prijedlog za odgodom izbora na zasjedanju u Zürichu nije prošao...

VIDEO

Čelni čovjek Svjetske nogometne federacije, Sepp Blatter, danas će dobiti svoj četvrti mandat nakon što prijedlog za odgodom izbora nije prošao. Zahtjev su u utorak pokrenuli iz Engleskoga (FA) i Škotskoga (SFA) nogometnog saveza zbunjeni količinom novih dokaza o korupciji u krovnoj nogometnoj organizaciji.

Pri glasovanju od 208 kongresnika, zastupnika nacionalnih saveza u najvišem Fifinu tijelu, njih samo 17 podržalo je prijedlog Engleza i Škota. S druge strane, 172 zastupnika bili su protiv, ostali suzdržani.

Da bi odgoda uistinu stupila na snagu, za prijedlog je trebalo glasovati najmanje 75% članova Kongresa.

Zastupnicima se prije glasovanja obratio Sepp Blatter (75), predsjednik od 1998. godine i jedini preostali predsjednički kandidat nakon povlačenja Kataranina Mohameda Bin Hammama. Rekao je da je sjednica plenarna, što znači da su joj prisutni zastupnici iz svih Fifinih članica, što opet znači da niti jedan predstavnik nacionalnog saveza iz Azije nije napustio Kongres kako se najavljivalo tijekom ponedjeljka i utorka.

Također je kazao da Fifa svoje probleme treba riješiti iznutra, te predložio da ubuduće odluke o domaćinima Svjetskih prvenstava donosi Kongres, a ne Izvršni odbor.

Reviziju katarske pobjede na izborima za domaćina Svjetskog prvenstva iz prosinca prošle godine u Zürichu zatražio je predsjednik Njemačkoga nogometnog saveza Theo Zwanziger.

Istodobno, ulazak na sjednicu Kongresa onemogućen je suspendiranom Bin Hammamu, koji se povukao iz predsjedničke utrke nakon što je otkriveno da je navodno sudjelovao u nagrađivanju članova Izvršnog odbora koji su svoje glasove pri odlučivanju domaćina Mundijala 2022. godine dali Kataru.

Bin Hammam je i dalje pod istragom. Novinarima je kazao da mu Fifa i dalje odbija dati objašnjenje zbog čega je zapravo suspendiran, te da je kažnjen prije no što je proglašen krivim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pravi HNL raritet u Varaždinu, 15 udaraca u prvih 45 minuta!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pravi HNL raritet u Varaždinu, 15 udaraca u prvih 45 minuta!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Sada imaju novu priliku prenoćiti na prvome mjestu uoči derbija s Rijekom
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem