Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sestra NBA zvijezde Kawhija optužena je za ubojstvo starice

Sestra NBA zvijezde Kawhija optužena je za ubojstvo starice
1

Kawhi Leonard, igrač LA Clippersa, NBA zvijezda i MVP ovogodišnjeg finala morat će, čini se, vaditi sestru iz zatvora, ali izgleda da to neće biti lako budući da je policija odbila postaviti jamčevinu za njenu slobodu...

Sestra Kawhija Leonarda, NBA zvijezde i MVP-a ovogodišnjeg finala, Kimesha Monae Williams, optužena je za pljačku i ubojstvo, pišu američki mediji.

Njegova sestra je s Candace Tai Townsel u WC-u kasina Temecula u Las Vegasu fizički napala i opljačkala Afaf Anis Assad (84). Razbile su joj lubanju te ukrale torbicu u kojoj je bilo između 800 i 1200 dolara. Napad se dogodio 31. kolovoza, a napadačice su uhićene tri dana kasnije. Žrtva je 4. rujna podlegla ozljedama u bolnici.

Lokalni medij Press-Enterprise saznao je da je Kimesha sestra dvostrukog NBA prvaka. Priznala im je to njezina tetka, Denise Woodward, ali je istaknula da ne zna je li Leonard kontaktirao obitelj nakon uhićenja. Njezin navodni brat, koji je ovog  ljeta kao slobodan igrač potpisao za LA Clipperse, nije se oglasio niti potvrdio da je u rodu s kriminalkom.

Međutim, policija ništa ne prepušta slučaju pa su tako istražitelji zatražili da joj se ne dopušta jamčevina jer "ima bogatu obitelj koja može platiti milijun dolara jamčevine" za njezinu slobodu. Williams je već bila osuđivana za manje i veće krađe, kao i za pokušaj pljačke.

Kawhi Leonard je bio junak ovogodišnjeg finala NBA-a u kojemu je vodio Toronto Raptorse do povijesnog naslova prvaka. Bio je kao tinejdžer talentiran za mnoge sportove, a u srednjoj je školi trenirao američki nogomet. Najteže trenutke u životu proživio je 2008. godine kada mu je ubijen otac, Mark Leonard koji je bio vlasnik autopraone u Comptonu. Ubojice nikada nisu pronađene niti su poznati motivi ubojstva.

Dan nakon smrti oca, Kawhi je na utakmici plačući zabio 17 koševa. U čast pokojnog oca na ramenu nosi tetovažu "RIP". Iako je velika zvijezda, među svojim kolegama se ipak ističe nekim postupcima. Nije aktivan na društvenim mrežama, a toliko je zaluđen piletinom u Wingstop San Antoniju da ih je odlučio besplatno sponzorirati. Još prije tri godine je kao igrač San Antonio Spursa je na treninge i utakmice dolazio 19 godina starim automobilom, Chevy Tahoeom LS iz 1997. godine, unatoč ugovoru teškom 90 milijuna dolara.

Pokretanje videa ...