Obavijesti

Sport

Komentari 71

Rakitić zabio za četvrtfinale: Sevilla izbacila Betis na penale

Rakitić zabio za četvrtfinale: Sevilla izbacila Betis na penale
6

Nogometaši Seville ušli su u četvrtfinale Europske lige pobjedom kod Betisa nakon penala. Ivan Rakitić zabio je peti penal u seriji, a tragičar Betisa je nesretni Nono...

VIDEO

Betis je šokirao Sevillu u prvoj utakmici i slavio 2-0, Sevilla je uzvratila istom mjerom u uzvratu i istim rezultatom. Rakitićevoj momčadi bila je to prva pobjeda protiv mrskih rivala na Benito Villamarinu nakon šest godina. Otišlo se u produžetke, a četvrtfinalista smo saznali nakon penala. To je Sevilla koja je imala više sreće.

Ivan Rakitić zabio je za Sevillu u petoj seriji, dok je Nono bio tragičar Betisa.

Sevilla je bolje otvorila utakmicu. Gosti su bili dominantni i preko Reyesa su od 20. minute vodili 1-0. Sevilla je imala čak 70 posjeda lopte u prvom dijelu. No u drugom smo vidjeli potpuno drugačiji Betis. Sad su domaći dominirali, pucali su iz svih prilika, Sevilla je "nestala" s terena...

Ali slično kao u prvoj utakmici kad je Sevilla dominirala, a Betis zabijao, ponovilo se i na Benito Villamarinu. U jeku najžešćih Betisovih napada, Sevilla je zabila za 2-0 nakon protunapada. Bacca je smjestio loptu iza leđa Adana za 2-0. Do kraja regularnog vremena rezultat se nije mijenjao pa je utakmica otišla u produžetke.

Nakon prvog produžetka rezultat se nije mijenjao. Betis je bio nešto bolja momčad, ali ostalo je 2-0 za Sevillu. Pred kraj prvog produžetka Gameiro i Bacca imali su meč-lopte za Sevillu, ali čudesni Adan obranama je ostavio Betis na životu. U drugom produžetku nije bilo promjene rezultata i penali su odlučivali o četvrtfinalistu Europske lige.

Ivan Rakitić kapetanski je predvodio Sevillu. Odigrao je cijelu utakmicu. Bio je malo rezerviran, kao da mu je trener namijenio više defenzivnih zadataka pa ga nismo vidjeli u prepoznatljivoj ulozi. Rakitić je izveo penal u raspucavanju i pogodio. 

Čudesni Pirlo odveo Juve u četvrtfinale, Benfica izbacila Spurse

Fiorentina je dočekala Juventus s vrlo dobrim rezultatom iz prve utakmice. U Torinu su odigrali 1-1 i nadali se prolasku u četvrtfinale. Obje momčadi imale su svoje šanse u prvom dijelu, ali na odmor se otišlo s 0-0. 

Od 69. minute Fiorentina je igrala s igračem manje nakon isključenja Rodrigueza koji je na rubu šesnaesterca srušio Llorentea. Andrea Pirlo namjestio je loptu i fantastično zabio za 1-0 Juventusa. Čudesni Pirlo još je jedanput spasio Juve i odveo klub u četvrtfinale Europske lige.

Napoli je dočekao Porto u utakmici koju je trener talijanske momčadi, Rafa Benitez, najavio kao finale. Benitez je lani osvojio Europsku ligu s Chelseajem, a čekao ga je Porto i zaostatak od 1-0 iz prve utakmice. 

Napoli je poništio prednost Porta već u 21. minuti golom Pandeva. No Ghilas je u 69. minuti utakmice zabio za 1-1. Quaresma je 15 minuta prije kraja zabio za preokret, a Zapata je u 90. minuti zabio za konačnih 2-2. Porto je prošao u četvrtfinale Europske lige.

Benfica je potvrdila prolazak među osam najboljih protiv Tottenhama. Portugalska momčad slavila je u prvom susretu 3-1, ali u drugom su navijači portugalske momčadi strahovali do zadnje minute. Benfica je povela u 34. minuti utakmice preko Garaya.

No Tottenham u samo dvije minute zabija za 2-1. Chadli je bio strijelac u 78. i 79. minuti utakmice i Spursima je trebao samo jedan gol za produžetke. U drugoj minuti sudačke nadoknade golman Benfice spasio je gol, a domaći su u 95. zabili za 2-2 i slavlje je moglo početi.

Europska liga, osmina finala (uzvratni susreti):

  • Anži Mahačkala - AZ Alkmaar 0-0 (0-1)
  • Benfica - Tottenham 2-2 (3-1)
  • Valencia - Ludogorec 1-0 (3-0)
  • Plzen - Lyon 2-1 (1-4)
  • Fiorentina - Juventus (1-1) 0-1
  • Napoli - Porto 2-2 (0-1)
  • Betis - Sevilla 0-2 (3-4 penali) (2-0) 
  • Salzburg - Basel 1-2 (0-0) 
  • *boldani su klubovi koji su prošli u četvrtfinale
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...