Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sezona iz snova: Europsko prvenstvo, Dijamantna liga i OI

Sezona iz snova: Europsko prvenstvo, Dijamantna liga i OI
7

Sandra Perković u ovoj je sezoni osvojila Europsko prvenstvo, Dijamantnu ligu i sada kao šećer na kraju uzela je prvo hrvatsko atletsko zlato na OI u Londonu

VIDEO

Ostalo je još samo olimpijsko zlato. Sve ostalo sam ove sezone već napravila, rekla je Sandra Perković krajem srpnja nakon što je osigurala Dijamantnu ligu.

Samo dvadesetak dana ranije Sandra je obranila naslov na Europskom prvenstvu. Slavila je u Helsinkiju hicem od 67,62 metara čime je za više od dva metra ostavila iza sebe Nijemicu Nadine Muller.

No već tada se moglo naslutiti da bi ovo mogla biti sezona za pamćenje. No to Europsko prvenstvo bilo je krajnje dramatično. Nakon što je u prva dva hica prestupila, Sandri je trebao savršen hitac da bi ostala među osam bacačica koje nastavljaju borbu za medalje.

I, naravno, tako je i bilo. Sandra ne da je bacila dovoljno dobro za nastavak natjecanja. Nije ga bacila kalkulantski jer ona tako ni ne zna. Upravo je u toj trećoj seriji bacila najdalji hitac natjecanja i pokazala da pod pritiskom najbolje funkcionira. Perković je ovom pobjedom postala tek peta diskašica u povijesti EP-a  koja je uspjele obraniti naslov.

Nakon toga uslijedilo je finale Dijamantne lige. A tu je dominirala cijele sezone i čekalo se samo da to potvrdi. Krajem srpnja i to je, kako kaže njen trener, 'skinula s glave'. Iz trećeg pokušaja.

- Osvojila bi ga Sandra i prošle godine da se nije dogodio taj slučaj s dopingom. Idemo dalje - rekao je Ivančić.

A to dalje je značilo da idu osvojili zlato na Olimpijskim igrama. I trener i Sandra znali su da su favoriti na Igrama. No ostali su fokusirani, radili naporno do posljednjeg dana, a iako mlada, Sandra je djelovala nevjerojatno mirno, sigurno u sebe.

Večeras smo vidjeli i zašto! Zato što je jednostavno najbolja. Kapa do poda, Sandra!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu