Obavijesti

Sport

Komentari 42

Šibenik izbačen 'iz sedla': Tri kola do kraja, a utrka tek kreće

Šibenik izbačen 'iz sedla': Tri kola do kraja, a utrka tek kreće
1

Dok je borba za naslov 1. HNL već odavno riješena, u drugoj se ligi stvari tek zahuktavaju. Varaždin je preuzeo vrh, a Šibenik koji je bio lider cijelu sezonu mogao bi ostati bez svega nakon buđenja Dugopolja

VIDEO

Jertec i Benko ili Kukec i Pandža? Dva su ikonska para u klubovima koji se žestoko bore za plasman u 1. HNL. Mnogi ljubitelji HNL-a sa sjetom se prisjećaju nastupa ovih nogometaša u elitnom rangu hrvatskog nogometa, a od sljedeće bi ih sezone opet mogli gledati na prvoligaškim travnjacima.

Tri kola prije kraja, Varaždin (44) i Šibenik (42) vodeći su dvojac prvenstva. Nakon nešto više od sedam godina Varaždinci bi opet mogli gledati prvoligaški nogomet na Stadionu. Posljednja utakmica 1. HNL odigrana je tamo kada je bivši prvoligaš izgubio od Dinama 4-0 u 23. kolu sezone 11/12. Nakon toga sve su utakmice bivšeg varaždinskog prvoligaša registrirane sa 3-0 bez borbe za protivnika, a klub je izbačen u najniži rang natjecanja.

 

Prvoligaški nogomet na pragu povratka u Varaždin

Varaždin je nakon propasti Varteksa dobio dva nova kluba - navijački Varteks koji je na pragu ulaska u 3. HNL i Varaždin koji se danas bori za ulazak u prvu ligu. Mogli su Varaždinci i prošle godine gledati prvoligaški nogomet, ali u doigravanju je tada igrače Marija Kovačevića izbacila Istra (3-1 za Istru u Puli, 1-0 za Varaždin u Varaždinu) nakon što su bili bolji od Puljana u tri od četiri poluvremena. No, ove su godine još bliže cilju.

Varaždin: NK Varaždin protiv Rijeke u osmini finala Kupa Hrvatske

Tri kola prije kraja preuzeli su vrh, a sad im slijedi teško gostovanje na Sigetu. Hrvatski dragovoljac predvođen novim trenerom Carevićem dobio je Kustošiju u gostima (1-0), a sad dočekuje Varaždin koji dolazi u Zagreb pod velikim pritiskom. U pretposljednjem kolu Karačićeve pulene čeka utakmica sezone jer u Varaždin dolazi Šibenik. U posljednjem bi kolu kod Sesveta mogli igrati rezultatski nevažnu utakmicu ako prije dobro odrade posao.

Varaždin: NK Varaždin protiv Rijeke u osmini finala Kupa Hrvatske

Dosadašnji lideri mogli bi završiti kao najveći gubitnici

Šibenik je cijelu sezonu bio vodeći još od Kupa kad su skupo 'prodali kožu' Hajduku pa sve do zadnja dva kola kad su izgubili od Hajduka 2 i Dugopolja. S druge pozicije ulaze u zadnja tri kola. Po ispravak kreću protiv Kustošije na Šubićevcu u nadolazećem kolu, a onda na noge Varaždinu u goste. Već su jednom ove sezone rušili Karačićeve pulene na Šubićevcu s rutinskih 2-0.

Å ibenik: 1/8 finala hrvatskog nogometnog kupa, HNK Å ibenik - HNK Hajduk

U zadnjem kolu ih čeka Dinamo II koji će doći u tko zna kojem sastavu i tko zna s kakvim ambicijama zbog završnice juniorske lige. No, o tom potom. Perkovićevi nogometaši sad se moraju 'vaditi' u najtežim utakmicama, a moglo bi se dogoditi da na kraju svega završe - treći.

Å ibenik: 1/8 finala hrvatskog nogometnog kupa, HNK Å ibenik - HNK Hajduk

Zato jer u prikrajku čeka Dugopolje koje se približilo na 39 bodova, odnosno tri boda zaostatka za drugim mjestom. Nisu predali zahtjev za prvoligašku licencu u prvom stupnju licenciranja, doduše nisu dobili ni drugoligašku, ali ne radi se o problemu infrastrukture već o nekom problemu 's papirologijom' Dobre igre zaintrigirale su Dugopoljce koji će zatražiti prvoligašku licencu u drugom stupnju licenciranja.

Dugopolje ima 'najlakši' raspored

Oni do kraja prvenstva gostuju kod borca za ostanak u 2. HNL Bijelog Brda, zatim dočekuju Lučko na Stadionu hrvatskih vitezova, a u zadnjem kolu gostuju kod Solina. Tri su to kluba iz donjeg doma tablice pa 'na oko' oni imaju najlakši raspored. Nekim ludim raspletom mogli bi završiti i na vrhu, ali izglednije je da će mogućim kiksom Šibenika završiti na drugom mjestu jer su ih dva puta ove sezone pobjeđivali sa 1-0.

Tri su kola do kraja i čeka nas 'mrtva utrka' za vrh drugoligaške tablice. Dugopolje ima najlakši raspored, dok će Šibenik i Varaždin imati bespoštednu trku za plasman u 1. HNL bez kvalifikacija.

1. Varaždin 44, 2. Šibenik 42 3. Hajduk II 39, 4. Dugopolje 39

RASPORED DO KRAJA

24. KOLO, 10.- 12. svibnja 2019.
Hrvatski dragovoljac - Varaždin
Šibenik - Kustošija
BSK - Dugopolje 

25. KOLO, 18. - 20. svibnja 2019. 
Varaždin - Šibenik
Dugopolje - Lučko

26. KOLO, 25. svibnja 2019.
Sesvete - Varaždin
Solin - Dugopolje
Šibenik - Dinamo II

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja