Obavijesti

Sport

Komentari 35

Sila smo: Tek dvije nacije imaju više zlata po glavi stanovnika!

Sila smo: Tek dvije nacije imaju više zlata po glavi stanovnika!
1

Ako se gleda broj zlatnih medalja prema broju stanovnika, Hrvatska se nalazi na sjajnom trećem mjestu. Ispred nas je samo 'Boltova' Jamajka na drugom, odnosno Bahami na prvom mjestu

VIDEO

Bilanca od deset osvojenih medalja u Riju rekordna je za hrvatski sport. Pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje na finalnoj ljestvici najuspješnijih delegacija na Igrama, Hrvatskoj su omogućile 17. mjesto.

Nalazimo se ispred Kanade, Kolumbije, Švicarske, Grčke, Argentine, Švedske, Ukrajine i Srbije koja se smjestila na 32. mjesto uz 8 medalja (dvije zlatne, četiri srebrne i dvije brončane).

Doista, fantastičan uspjeh. Prvotni cilj naše olimpijske delegacije itekako je nadmašen jer prije puta u Brazil, pucalo se na 'preskakanje' Londona 2012. 

New York Times 'pobrinuo' se za novi kompliment našima. Naime, ako se gleda broj zlatnih medalja per capita, odnosno prema broju stanovnika, Hrvatska se nalazi na sjajnom trećem mjestu. Ispred nas je samo 'Boltova' Jamajka na drugom, odnosno Bahami na prvom mjestu.

Ako gledamo broj osvojenih medalja prema glavi stanovnika, nalazimo se također pri vrhu. NYT je uzeo broj osvojenih medalja svake države u Rio de Janeiru kroz bodovanje:

  • četiri boda za zlato
  • dva boda za srebro
  • bod za broncu

Zatim su taj dobiveni broj usporedili s brojem stanovnika države pa je po toj matematici ispalo da je Hrvatska na petoj poziciji po broju osvojenih medalja po glavi stanovnika.

Ispred nas su Novi Zeland, Jamajka, Bahami te Grenada. 

Hrvatska je svojim rezultatima u Riju demonstrirala sportsku moć, a statistike NY Timesa samo potvrđuju da smo prava sila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...