Obavijesti

Sport

Komentari 10

Silva o borbi za preživljavanje: 'Najteži trenuci moga života...'

Silva o borbi za preživljavanje: 'Najteži trenuci moga života...'
1

Iza Davida Silve je najteža godina u životu. Sinčić Mateo rodio se pet mjeseci ranije i dugo je trajala borba malenog dječačića za preživljavanje. Mateo je sada zdrav, a tata mu igra u životnoj formi

VIDEO

Danas morate pobijediti samo zbog jednog razloga. Moramo pobijediti za Davida Silvu i za njegovu djevojku Yessicu. On ima j****ih problema u životu! Kad izađete na travnjak, kada budete uživali, uživajte zbog njega. Ako se budemo mučili, mučit ćemo se zbog njega. Svi znate kakva je situacija. Danas želite pobijediti za Davida i njegovu obitelj. Je li to jasno? - bile su riječi Pepa Guardiole uoči domaće utakmice Manchester Cityja protiv Tottenhama prošlog prosinca.

David Silva proživljavao je tada dramatične trenutke. Nije bio sa suigračima, nego u bolnici u Valenciji u kojoj se njegov sinčić Mateo borio za život. Maleni dječak se rodio čak pet mjeseci ranije. Srećom, teški trenuci su sada iza Silve i njegove obitelji, Mateo je sada potpuno zdrav.

- Bit ću zauvijek zahvalan na podršci suigračima i treneru u trenutku kada sam je najviše trebao. Bilo mi je jako teško. Bio je to najteži i najkompliciraniji period mog života. Bilo je gotovo nemoguće kombinirati događaje iz privatnog života s poslom - rekao je David Silva novinarima uoči nedjeljnog derbija s Manchester Unitedom pa je nastavio:

- Stalno sam bio na putu, loše sam se hranio, nisam spavao, nisam bio na treninzima, a i kada bih se pojavio, trenirao sam jako loše. Bio sam potpuno izvan svoje normalne rutine. 

Teška životna situacija promijenila mu je pogled na život.

- Nogomet mi je najviše pomogao. Tih 90 minuta koje sam provodio na terenu je bilo jedino vrijeme kada sam mogao zaboraviti na probleme. Jedini način. To kratko vrijeme sam mogao uživati, ali čim bi se utakmica završila, ponovno bi sve krenulo ispočetka. Život nikoga ne pripremi za takve trenutke. Svatko ima određenu percepciju prerano rođenog djeteta, ali dok to ne doživiš, ne možeš znati koliko je situacija loša. Nakon toga naučiš vrednovati stvari drugačije. Gledaš ih iz drugačije perspektive. Više ne gubim vrijeme razmišljajući o glupim stvarima, nerviranjem zbog nebitnih sitnica - rekao je Silva koji je sanjao trenutak kada će sina moći izvesti pred navijače na Etihadu. Želja mu se ispunila u kolovozu u utakmici protiv Huddersfielda.

Premier League - Manchester City v Huddersfield Town

- Bila mi je to jedna od najvećih želja kada Mateu nije bilo dobro. A kada se napokon dogodilo, bilo je stvarno prekrasno.

Manchester City u nedjelju igra gradski derbi protiv Uniteda, a Silva, koji je i jedan od kapetana momčadi, je među najopasnijim Guardiolinim igračima. Nakon teške godine igra u sjajnoj formi i u 14 utakmica već je zabio šest golova i tri puta je asistirao.

VIDI OVO! ZABAVA: Riješite kviz i saznajte koji ste burek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom