Obavijesti

Sport

Komentari 1

Šime, je li kraj tim ozljedama? Zaigrao nakon devet mjeseci...

Šime, je li kraj tim ozljedama? Zaigrao nakon devet mjeseci...

Najveći pehist hrvatske reprezentacije vratio se na travnjak nakon punih devet mjeseci i utakmice Lige prvaka s Liverpoolom i zabio gol sedam minuta nakon što je ušao u igru

VIDEO

Desni bek hrvatske reprezentacije, Šime Vrsaljko, sinoć je odigrao prvu utakmicu nakon punih devet mjeseci i odmah oduševio Diega Simonea

Pokretanje videa...

01:31

Atletico Madrid u gostima je pobijedio (0-3) trećeligaša Cardassara u sklopu španjolskog kupa. Vrsaljko je u 76. minuti zamijenio Sancheza, a već nakon sedam minuta upisao se u strijelce. 

Grbić debitirao, Vrsaljko zabio: Atletico lako prošao trećeligaša
Grbić debitirao, Vrsaljko zabio: Atletico lako prošao trećeligaša

Bio mu je to drugi gol u dresu Atletica, a ukupno treći u karijeri. Zabio je još Cibaliji u HNL-u prije desetak godina. 

- Imamo sreće što nam se vratio Vrsaljko. Nakon samo nekoliko minuta provedenih na terenu odgovorio je jako dobro na ono što se tražilo u ovoj utakmici. To nam sada daje mogućnost na mjestu desnog beka. Znali smo da će mu ovo biti prva utakmica, i to na umjetnoj travi koja ne omogućuje igračima da se osjećaju ugodno. Zbog toga smo mu odlučili dati manje minuta na takvom travnjaku. Bilo je bitno da osjeti igru, da se uključi - bio je zadovoljan Simeone.

Naravno, golovi nisu njegov posao, ali sigurno da su za samopouzdanje iznimno važni. 'Nesretni' Šime je od srebra u Rusiji odigrao tek 21 utakmicu. U Interovom dresu skupio je 13 nastupa, a za Atletico tek osam. 

Naime, iz Rusije se vratio načet, a vremena za odmor skoro pa i nije bilo pa je koljeno ozlijedio odmah nakon povratka klupskom nogometu. Atletico ga je tad tek posudio milanskom Interu, a u Italiji su zaključili da nema smisla plaćati posudbu šest i pol milijuna eura za igrača koji je odigrao tek 13 utakmica u sezoni pa se vratio u Španjolsku.

La Liga Santander - Atletico Madrid v Granada

U Simoneovom Atleticu uvijek ima mjesta za 'ratnike', a naš Šime upravo to i jest. Atletico ga je čekao duga četiri mjeseca zbog operacije koljena, pa korone, pa opet koljena...

'Cholo' mu nije zaboravio fenomenalnu partiju protiv Liverpoola kada Senegalcu Maneu nije dao disati ni trenutka pa je logično da mu nije bilo lako što je ostao bez njega za četvrtfinale.

Vratija se Šime! Vrsaljko je u konkurenciji za meč Lige prvaka
Vratija se Šime! Vrsaljko je u konkurenciji za meč Lige prvaka

- Jasno je da u ovom trenutku boli što s nama nije Šime, momak koji je bio učinio veliki napor kako bi opet zaigrao. Zbog ozljede, i vremena koje mu je trebalo da se oporavi, igrao je premda nije bio sposoban igrati, no ostavljao je srce na terenu za ekipu - rekao je Simeone na konferenciji za medije sredinom kolovoza uoči četvrtfinalne utakmice Lige prvaka Atlético Madrida i RB Leipziga.

Ima li kraja pehovima?! Dalić: Šime Vrsaljko se opet ozlijedio
Ima li kraja pehovima?! Dalić: Šime Vrsaljko se opet ozlijedio

Posljednja u nizu ozljeda došla je na treningu u listopadu uoči okupljanja reprezentacije za dvoboje Lige nacija protiv Švedske i Francuske. Dalić ga je tad sigurno imao u planovima, ali on je putovanje još jednom morao otkazati. 

Posljednju utakmicu za nacionalnu vrstu Vrsaljko je odigrao 'srebrne' 2018. No, ne u Rusiji, nego u Engleskoj kada su nas domaćini porazili 2-1 u Ligi nacija, a Hrvatska je izgubila Šimu već u 26. minuti utakmice zbog ozljede. Tako da, eto, iako zvuči nestvarno, Šime za reprezentaciju nije zaigrao pune dvije godine. 

 

Hrvatska ga definitivno treba, i to u najboljem izdanju jer, uz dužno poštovanje Uremoviću, Juranoviću i svima ostalima koje je Dalić pokušao 'skemijati' na desni bok, iznad svih - Šime Vrsaljko. 

Podsjetimo, Šime Vrsaljko operirao je koljeno u veljači 2019., a na ljeto mu je i formalno istekla i posudba u Interu, a madridski Atletico ga je čekao sve do siječnja ove godine i utakmice s Leganesom. U svibnju se podvrgnuo artroskopiji koljena pa je zbog nje izbivao i dodatna četiri mjeseca. No, ni to nije bio kraj njegovim problemima. Uoči reprezentativnog okupljanja za oglede Lige nacija u listopadu ponovno se ozlijedio i podvrgnuo artroskopiji. Nadajmo se da je ovo kraj njegovim mukama i da će vrijeme provoditi na travnjaku, umjesto u bolnici.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka