Obavijesti

Sport

Komentari 122

Šimić najavio rezanje budžeta?! 'S Bobanom dugo surađujem, a moj Roko teško može u Dinamo'

Šimić najavio rezanje budžeta?! 'S Bobanom dugo surađujem, a moj Roko teško može u Dinamo'
6

Naša škola nema rezultate kao ranije. Ključan je trener, oko njega se sve odigrava, a ja sam napravio neuobičajenu stvar ulaskom u upravu kluba prije skupštine i jasno sam izabrao stranu. Riskirao sam

VIDEO

Ovo je bio veliki obrat u odnosu na skupštinu u prosincu. Svašta se dogodilo i žao mi je navijača i ljudi, moramo spustiti loptu.

Rekao je to Dario Šimić (47) na kraju svog prvog radnog dana u Dinamu kao član uprave.

Pokretanje videa...

Mamićevci napustili skupštinu Dinama: Evo tko će voditi maksimirski klub 01:07

Šimić je gostovao u Dnevniku Nove TV i odmah je naglasio:

- Klub vodi uprava i točno znamo što treba raditi. Klub je u sigurnim rukama.

Šimić ulazi, ne ulazi, ulazi...

Šimića mnogi smatraju pobjednikom sramotne skupštine, koja je prekinuta nakon dva sata bez ijedne odluke, odlaskom Mamićeve struje.

Moskva: Dario Šimić ispred hotela Moscow Renaissance

- Klub ima svakodnevne obveze, sve što nas očekuje u pripremama za nove europske utakmice - kaže novi član uprave zadužen za sportski sektor.

Šimić je dva dana prije skupštine rekao da ne ulazi u upravu, a dan kasnije se predomislio i naglasio da je potpisao ugovor, ali će ga podrapati ako pobijedi Mamićeva struja.

Barišić je obećao navijačima statut

- Puno se toga događalo u zadnjih mjesec dana, a pogotovo zadnja dva tjedna. Napravio sam neuobičajenu stvar ulaskom u upravu kluba prije skupštine i jasno sam izabrao stranu. Riskirao sam, ali i dao jaku poruku da struja koja je pobijedila, iako nije bilo kvoruma, klub vodi u dobrom smjeru. Predsjednik Barišić to je napravio imenovanjem mene za člana uprave za sport.

U 24. kolu HT Prve lige sastali se Inter Zaprešić i Lokomotiva

Koliku su ulogu u vašem ulasku odigrali navijači?

- Navijači su razgovarali s predsjednikom Barišićem i zadovoljni su, dobili su obećanje da će se raditi na novom statutu i naći rješenje najbolje za Dinamo. Navijači i većina ljudi žele drugačiji Dinamo, a na nama je da vratimo povjerenje u klub.

Hoće li izvršni odbor imenovati još kojeg člana uprave?

U ovoj sam ulozi kao doma

- U subotu je sastanak, vidjet ćemo...

Ima li Zvonimir Boban kakvu ulogu u ovim promjenama u Dinamu?

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka

- S Bobanom intenzivno surađujem zadnje četiri godine, otkad su me Paolo Maldini i on zaposlili u Milanu. Prošao sam sve procese u klubu, dosta sam naučio, a zahtjevan je to posao. Snimao sam igrače diljem Europe, i stotinjak utakmica godišnje, pa razgovori o treneru, o momčadi, izazovno je, velik opseg posla. Tako da se u toj ulozi osjećam kao doma.

Prvog je radnog dana u Maksimiru upoznao i momčad.

- Da, susreo sam se danas s njima. Igrači, na čelu s Antom Čačićem, u cijelom ovom razdoblju koje nije bilo lagano, odradili su sjajan posao i idemo prema dvostrukoj kruni. Pred nama je pozitivniji period i treba više pričati o nogometu, a manje o stvarima kojima smo se bavili zadnja tri mjeseca. Očekuju se rezultati jer Dinamo je pobjednički klub.

Zabrinjavaju me prihodi HNL klubova

Naglasio je što ga posebno zabrinjava:

- Naši klubovi imaju svega pet posto prihoda sigurnih, dok ostalo ovisi o prodaji igrača i rezultatu u Europi. Dinamo treba relaksirati poslovanje i ne čekati ljeto i plasman u Europi.

Znači, zalažete se za manji proračun? Dinamov je 60-ak milijuna eura, dok Hajduk ima 29 milijuna.

Zagreb: Dario Šimić i Mario Carević gostuju kod Željka Jankovića

- Zadaća je svake uprave smanjiti proračun i povećati prihode pa uložiti u momčad. Covid je poremetio europsko tržište, i države poput Njemačke i Francuske bile su nogometno u krizi, tržišta poput ukrajinskog, turskog i kineskog su nestala, pojavilo se američko i menadžment to mora pratiti.

Pa se vratio na Dinamo:

- Problem je što naša škola nema rezultate kao ranije, u prošlom ciklusu U21 imali smo puno igrača, a u ovom ciklusu ni jednog standardnog. Ključan je trener, oko njega se sve odigrava, on donosi rezultat i razvija mlade igrače - zaključio je Šimić za Novu TV.

Za RTL je, pak, rekao i ovo:

- Žao mi je što se to događalo sinoć na skupštini, Dinamo to ne zaslužuje. Ja sam puno naučio radeći četiri godine na stvaranju šampionskog Milana, a moj sin Roko mladi je reprezentativac i igrač Salzburga te teško može doći u Dinamo. No, mnogi igrači žele u Maksimir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani