Obavijesti

Sport

Komentari 107

Šimić: Navijat ću za Milan, a Salzburg nije htio pustiti Roka

Šimić: Navijat ću za Milan, a Salzburg nije htio pustiti Roka
4

Dinamo će se braniti na San Siru, Oršić je fenomen, a ja i dalje radim za Milan i tražim moderne nogometaše, rekao je bivši stoper 'vatrenih' uoči utakmice "rossonera" i "modrih" u Ligi prvaka

VIDEO

Skupina E Lige prvaka u kojoj su Dinamo, Milan i Salzburg, uz Chelsea, skupina je o kojoj puno toga može reći Dario Šimić (46). Bivši hrvatski nogometni reprezentativac igrao je za zagrebački i milanski klub, a sin Roko sad je u austrijskome.

- Nevjerojatna slučajnost. Navijam za Milan jer radim za njega, ali... Velik je to napor - kazao je Šimić, koji je skaut Milana, u intervjuu za La Gazettu dello Sport.

Pokretanje videa...

Kinez 00:41

Nakon pobjede nad Chelseajem, Dinamo stiže u goste Milanu (srijeda, 18.45) pokušati skinuti još jedan skalp.

- Dinamo je iskusna momčad i ne previše drugačija u odnosu na onu koja je pobijedila Atalantu 2019. Branit će se, protiv Chelseaja je igrao 5-3-2 - rekao je Šimić.

Više nas moglo bi igrati i za Chelsea, a žao mi je što nisam stigao razmijeniti dres s Kovom
Više nas moglo bi igrati i za Chelsea, a žao mi je što nisam stigao razmijeniti dres s Kovom

U talijanskim medijima "modri" imaju imidž kluba s mladom momčadi koji je fokusiran na prodaju, ali to baš i nije tako.

- Klub dobiva veliki novac od Uefe i to mu čini značajan dio proračuna, zato je glavni cilj bio ući u skupinu Lige prvaka. To ne znači da ne prodaje igrače po dobroj cijeni, što se vidi na primjeru Joška Gvardiola i Bartola Franjića - rekao je Dario.

Novinara Gazzette posebno je zanimao Mislav Oršić (29).

- On je fenomen Dinama. Moderan je igrač koji zna kako zabiti. Imao je komplicirani put, bio u Speziji u Serie B i Koreji. Ali sad je snažan igrač.

Što sad radi Dario Šimić?

- Živim u Zagrebu i razmišljam o nogometu. Obitelj mi ima tvrtku koja se bavi vodom, vode je majka i brat. Godišnje pogledam 150 utakmica uživo i 150 na računalu - kazao je.

Šimić je za Milan igrao od 2002. do 2008. i osvojio sve što se osvojiti moglo: Scudetto, Ligu prvaka, talijanski kup i superkup, europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. A "rossoneri" su prošle sezone također otišli do kraja.

Moskva: Dario Šimić ispred hotela Moscow Renaissance

- Tajna osvajanja Scudetta? Prije svega, sjajni navijači. Pioli je i navijač i trener, obožava Milan koji mu je dom i to puno pomaže. Ljudi su ga prepoznali i stvorio je sjajnu atmosferu i strast. Vidimo da se nešto veliko događa u Milanu.

Kakve igrače tražite kao skaut?

- One koji odgovaraju prototipu modernog nogometaša. Naravno, nekad koštaju 50-70-80 milijuna eura i morate ga uhvatiti prvi. Drugi klubovi plaćaju za potencijal, što Milan ne može uvijek činiti jer Serie A nije laka. Razina se povisila.

Zagreb: Premijera dokumentarnog filma "Miroslav Ćiro Blažević - Nikad ispričana priča"

Je li na toj razini i sin Roko (19)? Bio je blizu odlaska iz Salzburga na posudbu, ali Austrijanci ga nisu pustili.

- Razgovarali smo o Milanu, ali otišao je drugamo. Roko je godište 2003., ali grupacija Red Bulla htjela je da igra za Salzburg. Na koga me podsjeća? Ako mi dopustite, na Mandžukića po želji za igrom i kako pomaže momčadi.

Što je s drugim sinovima?

- Ne mogu više igrati protiv njih, haha. Obično ispod kuće igramo na terenu dva na dva, Viktor (16) i ja protiv Roka i Nikolasa (15). Ali postalo je opasno, fizički su premoćni - nasmijao se Šimić.

POGLEDAJTE VIDEO: ADEMI POSLAO PORUKU MILANU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...