Obavijesti

Sport

Komentari 25

Šimić za 24sata: Hrvatskoj je poraz od Grčke dobro došao

Šimić za 24sata: Hrvatskoj je poraz od Grčke dobro došao
1

Ne vjerujem da igrači nemaju motiva igrati. Pitanje je trenera koliko ih uspijeva motivirati. Protiv Estonije bi bili aspolutni favoriti, rekao je proslavljeni reprezentativac

VIDEO

Proslavljeni hrvatski reprezentativac s najviše nastupa u nacionalnom dresu Dario Šimić gostovao je u vijestima 24sata TV-a u kojima se osvrnuo na završetak regularnog dijela kvalifikacija za Euro 2012.

- Hrvatska je i dalje u igri za Europsko prvenstvo. Bliži smo Euru nego u kvalifikacijama za SP 1998., ali više od neuspjeha me brine igra - rekao je Šimić i dodao:

- Uvijek je trener taj koji prima najviše zasluga kad igramo dobro, a i najviše kritika kad igramo loše jer on motivira igrače.

Bivši igrač Dinama, Intera, Milana i Monaca svjestan je da današnja reprezentacije više nije nalik u onoj u kojoj je on igrao do umirovljenja 2008.

- Reprezentacija igra ispod svog renomea. Bilić je tu već pet godina. Na početku je igrala fenomenalno, ali je počela lagano padati u ovim kvalifikacijama. Dok smo igrali prije četiri godine atmosfera je bila fenomenalna - kazao je Šimić te se dotakao gorućeg problema - motivacije.

- Ne vjerujem da igrači nemaju motiva igrati, pitanje je trenera koliko uspijeva motivirati

Hrvatska će u četvrtak doznati protivnika u doigravanju koje je treće po redu od osamostaljenja. Protekla dva, za Svjetsko prvenstvo 1998. i Euro 2004. smo uspješno riješili svladavši Ukrajinu te Sloveniju.

- Za Svjetsko prvenstvo nismo imali toliko iskustva te nismo bili favoriti. Sad imamo više samopouzdanja, odlično smo reagirali nakon teške utakmice u Grčkoj. Dobro je da se ova situacija dogodila da prodrma izbornika i igrače, da pobijede i daju 100 posto. 

Osvrnuo se i o Sammirovom statusu oko reprezentacije.

- Sammir je kvalitetan igrač. Trebamo biti oprezni da ga Hrvatska ne bi izgubila. U Dinamu igra jako dobro i radi razliku. 

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija je na rasporedu u četvrtak, a mogući protivnici Hrvatskoj su Crna Gora, BiH, Turska i Estonija.

- Protiv Estonije smo uvijek pobjeđivali. Bi li bismo apsolutni favoriti, s Turskom bi bili izjednačeni, a Bosna i Hercegovina te Crna Gora su jako neugodni.

Ishod u kvalifikacijama odredit će u budućnost Slavena Bilića na kormilu reprezentacije.

- Jako mu je teško nakon pet godina, puno je dao reprezentaciji. Ovo će biti prevaga da li je bio uspješan ili ne. Ne smije se zaboraviti uspjeh četvrtfinala iz Austrije - rekao je Šimić i prokomentirao moguće Bilićeve nasljednike.

- Kranjčar i Štimac mogu napraviti dobar posao. Kranjčar ima više iskustva, a Štimac je bio trener, sportski direktor i kandidat za predsjednika saveza, ali treba se još dokazati kao trener.

Dario Šimić nedavno je osnovao i nogometni sindikat koji se zalaže za zaštitu nogometaša na svim razinama HNL-a.

- Stanje u nogometu je jako loše. Devet od 16 klubova ne dobivaju plaće. Svaki radnik ima pravo primiti plaću i mora promijeniti radno mjesto ako ne primi plaću devet mjeseci. Oni su taoci cijelog sistema. Prosjek kašnjenja je pet mjeseci, a situacija je radikalno loša - zaključio je Šimić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve