Obavijesti

Sport

Komentari 2

Šimiću 90 minuta u porazu Milana od Juvea

Šimiću 90 minuta u porazu Milana od Juvea
1

U događajima bogatom derbiju 33. kola talijanske nogometne lige Juventus je na Olimpijskom stadionu u Torinu pobijedio Milan 3-2

VIDEO

Milanezi, za koje je svih devedeset minuta neočekivano odigrao hrvatski reprezentativac Dario Šimić, su novim porazom dodatno pogoršali svoje izglede za plasman na četvrto mjesto ljestvice. Dvama ih je golovima u tome onemogućio Hasan Salihamidžić, koji je u 33. kolu zabio golova koliko i u cijelome dosadašnjem prvenstvu.
Igrač utakmice u pobjedi Juventusa bio je Mauro Camoranesi, asistent kod sva tri gola domaće momčadi. U 12. je minuti pronašao Del Piera za vodstvo Torineza.
Filippo Inzaghi, bivši igrač Juventusa, je potom izjednačio nakon sjajne akcije Kake, te doveo goste u vodstvo u 31. minuti poslije još ljepše kombinacije Bonere i Ambrosinija.
Salihamidžić je izjednačio na samom kraju prvog dijela utakmice nakon što je vratar Milana Kalac odbio loptu poslije Trezeguetova udarca glavom (nabacio je Camoranesi). Konačno, deset minuta prije kraja, u trenucima totalne dominacije s igračem više na travnjaku, Salihamidžić je još jedno ubacivanje Camoranesija s desne strane udarcem glavom pretvorio u veliku Juveovu pobjedu.
Gostujući nogometaš Daniele Bonera isključen je u 66. minuti nakon teškog prekršaja nad Mohamedom Sissokom. Talijan je Francuza faulirao nenamjerno, okliznuvši se. Ipak, ulaz je bio preagresivan i Malijčev je zglob teže stradao obzirom da nije mogao nastaviti igru.
Dario Šimić prvi je put u cijeloj sezoni odigrao devedeset prvenstvenih minuta. Dosad je počeo samo utakmicu protiv Glasgow Rangersa u Ligi prvaka, koju je u 29. minuti morao napustiti zbog ozljede. U Seriji A ove je sezone u igru ulazio samo dvaput. U sedmom kolu kod Lazija je odigrao posljednjih devet, a u desetom kod Sampdorije posljednjih 15 minuta utakmice. Čuvao je najčešće Alessandra Del Piera. Relativno učinkovito, premda ponekad pregrubo.
Juventus – Milan 3-2 (Del Piero 12, Salihamidžić 45, 80 / Inzaghi 14, 31)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima