Sport

Komentari 7

Simon i Efes opet prvaci Europe

Simon i Efes opet prvaci Europe

Nevjerojatno neefikasan bio je finale Eurolige u Štark Areni u Beogradu. Turski je klub pobijedio Real Madrid 58-57 i obranio naslov europskog prvaka. Hrvata nije bilo u sastavu zbog ozljede

Košarkaši Anadolu Efesa obranili su naslov europskog prvaka, oni su u finalu završnog turnira u Beogradu svladali madridski Real sa 58-57 (14-15, 15-19, 11-8, 18-15).

Bila je to vrlo nekvalitetna utakmica s vrlo lošim šutom s obje strane, a u završnici susreta sretniji i spretniji je bio turski sastav koji je u svojim redovima imao dvojicu vrlo raspoloženih igrača, Vasilija Micića i Tibora Pleissa.

Euroleague Final - Real Madrid v Anadolu Efes

Real je pogođenim slobodnim bacanjima Sergija Llulla smanjio na 58-57 44 sekunde prije kraja, ali kako je madridski sastav do tog trenutka napravio samo dvije oobne pogreške, s dva prekršaja u posljednjem napadu Efesa produžili su napad svog suparnika na 40 sekundi. Zatim je Larkin promašio tricu s istekom vremena za napad, a borbeni Singleton se u skoku borio za loptu s trojicom igrača Reala sve dok se nije začula sirena koja je označila kraj utakmice.

Euroleague Final - Real Madrid v Anadolu Efes

Anadolu Efes je imao ukupno samo pet strijelaca, ali briljirali su Vasilije Micić sa 23 i Tibor Pleiss sa 19 ubačaja, dok je Walter Tavares sa 14 koševa bio jedini dvoznamenkast kod Reala.

Krunoslav Simon nije bio u sastavu Anadolu Efesa zbog ozljede koljena.

U susretu za treće mjesto Barcelona je svladala Olympiacos sa 84-74 (20-18, 25-18, 17-18, 22-18). Nikola Mirotić je ubacio 19 poena za Barcelonu, a Saša Vezenkov 20 za Olympiacos.

Euroleague Final - Real Madrid v Anadolu Efes

Najčitaniji članci