Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Rekla je: Idem smanjiti grudi'

'Rekla je: Idem smanjiti grudi'

Kada je imala 14-15 godina, Simona je rekla da želi ići u Bukurešt trenirati jer nije željela trenera kojeg je tada imala. Potom je sama rekla: "Leđa me bole, otići ću na operaciju da smanjim grudi", otkrio je bivši trener Simone Halep

Godina 2009. bila je vjerojatno prijeloman trenutak za sve dobro što se kasnije dogodilo u karijeri Simone Halep. A dogodilo se puno toga dobroga.

Tada se, prije 11 godina, Rumunjka koja u listopadu 2017. prvi put postala teniski broj jedan, odlučila na operaciju smanjenja grudi.

- To je moja najveća žrtva. Učinila sam je za tenis - jednom je rekla Halep, a njen bivši trener Daniel Dobre otkrio je da je tu odluku donijela sama.

- Jaka je osoba. Svaku odluku oko trenera i karijere donijela je samostalno, a to je čudno jer u Rumunjskoj obično roditelji odlučuju sve. Kada je imala 14-15 godina, Simona je rekla da želi ići u Bukurešt trenirati jer nije željela trenera kojeg je tada imala, već nekog drugog. Potom je sama rekla: "Leđa me bole, otići ću na operaciju da smanjim grudi". Vrlo je inspirirana kada treba donijeti važne odluke.

Dobre je s Halep bio od 2015., ali tek je 2019. postao punopravan član njenog tima. Uostalom, njemu je i zahvalila za naslov u Wimbledonu.

- Tijekom 12 godina koliko je poznajem nijednom nije zakasnila, a razgovore ne zaboravlja ni nakon što prođu mjeseci, nekada čak i godine.

Halep je, pak, od prvog WTA meču do broja jedan trebalo sedam godina, a u ovih deset skupila je 20 trofeja. Uz Wimbledon jednako velik je i Roland Garros iz 2018. godine.

- Težina mi je stvarala problem, s velikim grudima nisam se osjećala komotno, a i nisu mi se sviđale u svakodnevnom životu. Mislim da bih otišla na operaciju i da nisam sportašica - kazala je danas druga tenisačica svijeta.